Τρίτη 17 Οχτώβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ
ΧΑΪΔΑΡΙ
Αισιόδοξα, με αίσθηση της μεγάλης ευθύνης η νέα αγωνιστική δημοτική αρχή

Χωρίς αναμονή στην αναμέτρηση με τα λαϊκά προβλήματα, στη διεκδίκηση κόντρα στα επιχειρηματικά συμφέροντα

Μέχρι χτες τα ξημερώματα ο χαϊδαριώτικος λαός χάρηκε τη νίκη του με την ανάδειξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δημοτική αρχή με δήμαρχο τον κομμουνιστή αγωνιστή Μιχάλη Σελέκο, που στον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών συγκέντρωσε 55,23% (7.905 ψήφοι) έναντι του συνδυασμού του απερχόμενου δημάρχου, Β. Ντηνιακού (με 44,77% και 6.408 ψήφους).

Εκεί βρέθηκε και ο νέος δήμαρχος, στο γλέντι που οργανώθηκε στο κιόσκι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Καραϊσκάκη, που αποτέλεσε ένα μεγάλο αντάμωμα εκατοντάδων νέων και μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπων, οι οποίοι με το χαμόγελο στα χείλη, με την καθαρή ματιά στο βλέμμα ήταν ευχαριστημένοι γιατί για την επόμενη 5ετία θα έχουν ένα ακόμα πολύτιμο στήριγμα στις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που έδωσαν τη μάχη των εκλογών, οι κομμουνιστές και οι άλλοι συναγωνιστές που συναντήθηκαν σε αυτόν τον αγώνα, το δήλωναν ξεκάθαρα πριν από τις εκλογές και το δηλώνουν και τώρα, μετά τη νίκη, ότι για ένα πράγμα είναι δεσμευμένοι: Να είναι μαζί με τον λαό και τους φορείς του, στον αγώνα για τα δικαιώματά του, για να πάρει ανάσες ανακούφισης στην καθημερινότητα. Και αυτό μπορεί να γίνει γιατί μόνο η «Λαϊκή Συσπείρωση» και θέλει και μπορεί να αντιπαλέψει το ιδιαίτερα αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις και την αντιλαϊκή πολιτική.

Ο χαϊδαριώτικος λαός μαθαίνει το θετικό αποτέλεσμα και πανηγυρίζει
Ο χαϊδαριώτικος λαός μαθαίνει το θετικό αποτέλεσμα και πανηγυρίζει
Οπως είπε και ο νέος δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μ. Σελέκος, στην πρώτη δήλωση μετά τη νίκη, «εμείς δεν "σηκώνουμε τα μανίκια", όπως λένε κάποιοι όταν κερδίζουν εκλογές, γιατί τον αγώνα τον δίναμε από κάθε θέση, και σαν δημοτική αρχή και σαν αντιπολίτευση και μέσα από τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς και οπουδήποτε μπορούσαμε. Συνεχίζουμε, θα είμαστε αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική». Αυτά υπογράμμισε με έμφαση, αναδεικνύοντας ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για τη συστράτευση όλων των φορέων του λαού της πόλης με τη δημοτική αρχή, η οποία αναλαμβάνει μεγαλύτερες ευθύνες, για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων που αφήνει η απερχόμενη διοίκηση. Τόνισε ότι ο δήμος θα είναι ανοιχτός σε όλους τους δημότες για να ακούει τις γνώμες, τις προτάσεις, τους προβληματισμούς τους και θα οργανώσει τη δουλειά του μέσα και από λαϊκές συνελεύσεις.

Τα επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή η πόλη της Δυτικής Αθήνας είναι πολλά: Η επικίνδυνη εγκατάσταση LNG στον Σκαραμαγκά, η εγκατάλειψη του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, η ανεπαρκέστατη κοινωνική πολιτική, τα ζητήματα των ασυντήρητων σχολείων, η βελτίωση της καθημερινότητας με αξιοποίηση των εργαζομένων του δήμου χωρίς να θησαυρίζουν οι μεγαλοεργολάβοι. Ολα αυτά και πολλά άλλα θα απαιτήσουν την κοινή πάλη της αγωνιστικής δημοτικής αρχής και του λαού για να διεκδικήσουν τους πόρους που παρακρατούνται από το αστικό κράτος, κόντρα στην υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών για τις ανάγκες των πολλών. Και αυτός ο αγώνας πρέπει να δυναμώσει όπως καλεί η «Λαϊκή Συσπείρωση», στο Χαϊδάρι και σε όλη την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ