Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΚΑΣ
Να σταθούμε στις μεγάλες στιγμές που ζήσαμε με την τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη

Να σταθούμε στις μεγάλες στιγμές που ζήσαμε με την τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη και όχι σε μικρές στιγμές και μικροπολιτικά ζητήματα, τόνισε ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha». Υπογράμμισε ακόμα πως το ΚΚΕ είχε αναλάβει ένα πολύ μεγάλο χρέος, να υλοποιήσει την πολιτική διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη, κάτι που προσπάθησε και πέτυχε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ερωτώμενος για τις αποδοκιμασίες σε βάρος του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, που ακούστηκαν απ' το συγκεντρωμένο έξω απ' τη Μητρόπολη Αθηνών πλήθος κατά την προσέλευσή του για την τελετή αποχαιρετισμού του Μίκη Θεοδωράκη, είπε:

«Καταρχήν θα ήθελα να πω ότι αυτές οι μικρές στιγμές δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβαθμίσουν τις μεγάλες στιγμές, που ζήσαμε όλες τις προηγούμενες μέρες και κυρίως χτες, με την τελετή αποχαιρετισμού αλλά και σήμερα με την τελετή που γίνεται στον Γαλατά Χανίων, αυτά τα μικροπολιτικού χαρακτήρα ζητήματα και αυτό θα πρέπει να το σκεφτούν όλοι».

Και πρόσθεσε: «Επιτρέψτε μου να πω ότι είναι μικροπολιτικό ζήτημα σε σχέση με τα μεγάλα ζητήματα και τα μεγάλα μεγέθη που είχε η χτεσινή μέρα. Και από αυτήν την άποψη θα πρέπει να το σκεφτούν καλά ορισμένοι - προφανώς δεν αναφέρομαι σε εσάς, πολιτικά μιλάω - για ζητήματα που επιλέγουν να ανοίξουν και για αντιδράσεις που επιλέγουν να έχουν σε συγκεκριμένα ζητήματα. Ηταν μία στιγμή, την είδαν, καταγράφηκε. Δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο γι' αυτό.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι το ΚΚΕ είχε αναλάβει ένα πολύ μεγάλο χρέος, να υλοποιήσει την πολιτική διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη, στην οποία έδινε και το στίγμα των τελευταίων επιθυμιών του και να εξασφαλίσει ότι η τιμή θα δοθεί όπως αρμόζει στην ιστορία και την πορεία αυτού του ανθρώπου. Αυτή ήταν η ευθύνη μας. Και αν θέλετε σε ορισμένες περιπτώσεις είχαμε να χειριστούμε και ζητήματα τα οποία μας υπερέβαιναν. Θεωρούμε ότι αυτό το προσπαθήσαμε και το καταφέραμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και επιβεβαιώθηκε και με τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα όλες τις προηγούμενες μέρες αλλά και χτες, τη μέρα της τελετής αποχαιρετισμού, και κυρίως με το στίγμα που έδωσε ο επικήδειος λόγος του Γενικού Γραμματέα του Κόμματος.

Από κει και πέρα το ΚΚΕ ούτε μπορεί ούτε θα μπορούσε να έχει την ευθύνη για συνθήματα που ακούστηκαν από κάποιους ή από έναν κόσμο σε ένα μεγάλο πλήθος, που ήταν συγκεντρωμένο χτες έξω από τη Μητρόπολη, κατά τη διάρκεια της τελετής αποχαιρετισμού. Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ δεν υιοθετεί τέτοια συνθήματα ούτε ως προς το περιεχόμενό τους, γιατί η αντιπαράθεσή μας με την κυβερνητική πολιτική είναι πολύ βαθύτερη από κάποια πρόσωπα, ούτε ως προς τη στιγμή και τον χώρο, όπως ήταν η χτεσινή (σ.σ. προχτεσινή)».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ