Πέμπτη 29 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να σταματήσουν οι δολοφονίες και οι διώξεις κατά των Παλαιστινίων

Ανακοίνωση καταδίκης της ισραηλινής επιθετικότητας

Σε ανακοίνωσή του για τις νέες ισραηλινές επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη νέα κλιμάκωση της επιθετικότητας του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Μετά τους πρόσφατους δολοφονικούς βομβαρδισμούς, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής αυτές τις μέρες δολοφόνησαν δύο Παλαιστίνιους διαδηλωτές, ενώ εντείνουν τις κατεδαφίσεις σπιτιών, τον ξεριζωμό οικογενειών Παλαιστινίων από τις εστίες τους και τον εποικισμό, διατηρώντας στις φυλακές χιλιάδες πολιτικούς κρατούμενους.

ΗΠΑ, ΕΕ και αστικές κυβερνήσεις, ανάμεσά τους η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, φέρουν τεράστια ευθύνη, γιατί αναβαθμίζοντας την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική συνεργασία τους με το Ισραήλ, νομιμοποιούν και ενθαρρύνουν την επιθετικότητά του. Την ώρα μάλιστα που το κράτος του Ισραήλ προβαίνει σε αυτές τις ωμότητες, η κυβέρνηση της ΝΔ προκλητικά συνυπογράφει μαζί του κατάπτυστες εκκλήσεις σκοπιμότητας, δήθεν "για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" ...στην Κούβα.

Το ΚΚΕ απαιτεί να σταματήσουν εδώ και τώρα οι δολοφονίες, το μπαράζ διώξεων, φυλακίσεων, εκτοπισμών κατά των Παλαιστινίων, οι κατεδαφίσεις κατοικιών και οι εποικισμοί. Εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό και στην πάλη του για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής με τη δημιουργία ανεξάρτητου, βιώσιμου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org