Πέμπτη 29 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Καταγγέλλει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης κατά της Κούβας

Τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που συνυπογράφει την κατάπτυστη και προκλητική κοινή δήλωση 20 υπουργούν Εξωτερικών κατά της Κούβας, αναμασώντας τα κάλπικα επιχειρήματα περί δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων που τάχα παραβιάζονται από την κουβανική κυβέρνηση, καταγγέλλει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει: «Η ελληνική κυβέρνηση είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη, σπεύδοντας να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ και υιοθετώντας τα ψέματα και τις συκοφαντίες σε βάρος της Κούβας. Ανοίγει επικίνδυνους δρόμους, γιατί στηρίζει την προβοκάτσια και την ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Κούβας και μάλιστα συνυπογράφοντας μαζί με τις πλέον αντιδραστικές κυβερνήσεις, όπως του κράτους - δολοφόνου Ισραήλ ή των χωρών της Βαλτικής, που πρωτοστατούν στην αντικομμουνιστική υστερία με απαγορεύσεις και διωγμούς. Με την υπογραφή της αποδεικνύει πόσο απατηλές είναι οι διακηρύξεις της περί δημοκρατίας και ειρήνης, πόσο εχθρική είναι η ίδια απέναντι στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού.

Ο ελληνικός λαός εκφράζει διαχρονικά την αλληλεγγύη του απέναντι στην πάλη και τους αγώνες του κουβανικού λαού κατά της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας. Η κυβέρνηση είναι βαθιά υπόλογη απέναντί του και πρέπει να λογοδοτήσει.

Απαιτούμε:

- Να αποσυρθεί άμεσα η υπογραφή της Ελλάδας από την απαράδεκτη κοινή δήλωση κατά της Κούβας, που εκδόθηκε από τις ΗΠΑ και στηρίχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

- Να τερματιστεί ο απάνθρωπος 60χρονος πολύμορφος αποκλεισμός που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ κατά της Κούβας.

- Να σταματήσει κάθε είδους επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κούβας με οποιοδήποτε πρόσχημα».

  • Χτες η κουβανική κυβέρνηση είχε καταγγείλει την αναμενόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, το οποίο δήθεν νοιάζεται για τον κουβανικό λαό, τη στιγμή που στηρίζει την κλιμάκωση του απάνθρωπου αποκλεισμού. Πάντως, μετά και την αντίδραση πολλών κυβερνήσεων - μελών του Οργανισμού, τελικά η συνεδρίαση που θα γινόταν διαδικτυακά αναβλήθηκε. Από την πλευρά του ο Κουβανός ΥΠΕΞ Μπρούνο Ροντρίγκες ευχαρίστησε τις κυβερνήσεις που αντέδρασαν στην προκλητική παρέμβαση των ΗΠΑ.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org