Πέμπτη 29 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Διαδηλώσεις μετά τον φόνο εργάτη από ισραηλινά πυρά

Σε διαδηλώσεις μετατρέπονται οι κηδείες των δολοφονημένων Παλαιστινίων
Σε διαδηλώσεις μετατρέπονται οι κηδείες των δολοφονημένων Παλαιστινίων
ΡΑΜΑΛΑ.--

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε χτες το πρωί η νέα στυγνή δολοφονία Παλαιστίνιου, του 41χρονου Σάντι Ομάρ, από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, στο χωριό Μπέιτα, νότια της πόλης Ναμπλούς στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων «Wafa» εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, κάτοικοι χωριών της περιοχής κοντά στον εβραϊκό εποικισμό Εβιάταρ, συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν κοντά στο φυλάκιο όπου έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης η δολοφονία του υδραυλικού και δημοτικού υπαλλήλου Σ. Ομάρ: Ισραηλινοί στρατιώτες στο φυλάκιο πέρασαν τα εργαλεία που κρατούσε για όπλα, χτυπώντας τον με βροχή σφαιρών, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες πήραν εντολή να διαλύσουν τη συγκέντρωση με δακρυγόνα, αληθινά πυρά και σφαίρες καουτσούκ, προκαλώντας τον τραυματισμό 34 ατόμων και δύσπνοια σε περίπου 70 άλλους Παλαιστίνιους.

Ο Ομάρ, που βρήκε τον θάνατο στον δρόμο της επιστροφής από τη δουλειά στο σπίτι του στο Μπέιτα, είναι ο τελευταίος σε μια μακρά λίστα θυμάτων των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων. Στο ίδιο χωριό, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης τα ξημερώματα του Σαββάτου σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά ο 17χρονος Παλαιστίνιος έφηβος Μοχάμεντ Ταμίμι.

Χτες το βράδυ σημειώθηκε άλλη μια δολοφονία από τις κατοχικές δυνάμεις, ενός 11χρονου παιδιού, όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Ο Μοχάμαντ αλ Αλάμι σκοτώθηκε από πυρά στο στήθος καθώς επέβαινε σε αυτοκίνητο με τον πατέρα του, στην πόλη Μπέιτ Ομάρ κοντά στη Χεβρώνα. Ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε άμεσα το συμβάν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ