Παρασκευή 23 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΓΝΘ «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ»
Πλήρης κάλυψη των αυθαιρεσιών της διοίκησης από το υπουργείο Υγείας

Πλήρη κάλυψη στις αυταρχικές, αντεργατικές μεθοδεύσεις της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», που φτάνουν μέχρι το σημείο να τίθεται η υγεία υγειονομικών σε κίνδυνο, προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά και οι ελλείψεις, πρόσφερε ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης, απαντώντας χτες από τη Βουλή σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Δελή και επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για επιλογές που φέρουν τη σφραγίδα της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατέθεσε τη σωρεία καταγγελιών εργαζομένων προς το σωματείο τους, που αφορούν παραβιάσεις ωραρίων της βάρδιας νοσηλευτών, αυθαίρετες προφορικές εντολές, ανάκληση ρεπό, τηλεφωνικές κλήσεις της τελευταίας στιγμής, οποιαδήποτε ώρα για αλλαγή ωραρίου κ.ο.κ.

Εφτασε δε η διοίκηση, νοσηλεύτρια με σοβαρότατο πρόβλημα υγείας (νεφροπαθείς 4ου βαθμού) η οποία πρόσφατα εμβολιάστηκε και συνολικά χρειάζεται προστατευμένο περιβάλλον και η οποία συνταξιοδοτείται σε 6 μήνες, να την μετακινήσει στα εξωτερικά ιατρεία. Δηλαδή τμήμα με τεράστια έκθεση σε ασθενείς, μεγάλο φόρτο εργασίας και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της εργαζόμενης.

«Ζητάμε και ρωτάμε - ανέφερε ο Γ. Δελής - τι θα κάνει η κυβέρνηση που έχει και την τελική ευθύνη, να σταματήσει η αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους του νοσοκομείου, που σήκωσαν και εξακολουθούν να σηκώνουν πάρα πολύ μεγάλο βάρος. Και τι θα κάνετε για την νοσηλεύτρια ώστε να τακτοποιηθεί σε ασφαλές περιβάλλον λίγο πριν τη συνταξιοδότησή της», κάτι που στο κάτω κάτω της γραφής «είναι και ζήτημα ανθρωπιάς».

Ο Β. Κοντοζαμάνης απαντώντας είπε ότι έγινε ΕΔΕ, από την οποία δεν προέκυψε καμία ευθύνη για τη διοίκηση και πως δεν υπήρξαν στοιχεία και καταγγελίες παρά μόνο «σου 'πα, μου 'πες», όταν πρόκειται για συγκεκριμένες γραπτές καταγγελίες του σωματείου, τις οποίες ο Γ. Δελής κατέθεσε στα πρακτικά.

Εφτασε δεν να αποφανθεί ότι καλώς έγινε η μετακίνηση της νοσηλεύτριας με τα σοβαρότατα προβλήματα υγείας στα εξωτερικά ιατρεία, γιατί «πρόκειται για ένα μέτρο που αποσκοπεί στην προστασία των εργαζομένων που πρέπει να αποφορτιστούν. Ενώ θεωρείται ήπιας μορφής απασχόληση, λιγότερο επιβαρυντική»!

Ο Γ. Δελής σχολιάζοντας τις προκλητικές απαντήσεις του υφυπουργού ανέφερε ότι στο κάδρο δεν είναι μόνο οι διοικήσεις, αλλά και η κυβέρνηση που κάνει τις κατάλληλες επιλογές, ώστε μέσα από τον αυταρχισμό σε βάρος του προσωπικού που καλείται να αποδεχτεί μετακινήσεις, από τμήμα σε τμήμα, από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, εξαντλητικά ωράρια και πάει λέγοντας, προσπαθεί να κουκουλώσει τις τεράστιες ελλείψεις και τα κενά στην Υγεία, την παραπέρα μείωση της χρηματοδότησής της εν μέσω πανδημίας κ.ά.

Ενώ «μέσα από τα όργανα διοίκησης του κάθε νοσοκομείου ενισχύει τον αυταρχισμό απέναντι στους εργαζόμενους, θέλοντας να περάσουν όλες τις αντιδραστικές αλλαγές που αφορούν το "νοσοκομείο ΑΕ" που θα έχει ασθενείς - πελάτες και εργαζόμενους - δούλους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ