Παρασκευή 23 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ
Απογείωση της «ατομικής ευθύνης» για να κουκουλωθούν οι εγκληματικές ελλείψεις στην Υγεία

Καταψήφισε το ΚΚΕ το «συνονθύλευμα αντιεπιστημονικών διατάξεων, αυταρχικών προβλέψεων και δώρων στους επιχειρηματίες»

Eurokinissi

Ψηφίστηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Υγείας σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, που αποτελεί έναν ακόμα κρίκο της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, της αποθέωσης της «ατομικής ευθύνης» για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μάλιστα, με «νομοτεχνική βελτίωση» που κατέθεσε η κυβέρνηση την τελευταία στιγμή, όπως αυτή ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη, η υποχρεωτικότητα δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στις μονάδες Υγείας και τις μονάδες Υγείας ηλικιωμένων, αλλά αρκεί μια υπουργική απόφαση για να επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα!

Ηδη στο αρχικό κείμενο της τροπολογίας η κυβέρνηση φέρνει ως ποινή για τους ανεμβολίαστους την αναστολή της εργασίας των εργαζομένων χωρίς πληρωμή μέχρι τον εμβολιασμό τους, χωρίς καν να διασφαλίζει έστω την επάνοδο του εργαζόμενου στη δουλειά, αφήνοντάς το στη «διακριτική ευχέρεια» του εργοδότη.

Τώρα με τη συμπληρωματική «νομοτεχνική βελτίωση» γίνεται καθαρό ότι η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα τον δρόμο συνολικά στην εργοδοσία για απολύσεις, αναστολές, συνολικά την ένταση της επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων με πρόσχημα τον εμβολιασμό και στο όνομα της προστασίας της δημόσιας υγείας!

Εξάλλου, πριν ακόμα κατατεθεί η τροπολογία στη Βουλή και έρθουν οι νομοτεχνικές ...«βελτιώσεις», σε μια σειρά εργασιακούς χώρους οι εργοδότες, αφού πρώτα τους μετέτρεψαν σε εστίες υπερμετάδοσης, έσπευσαν να φορτώνουν στο προσωπικό την ευθύνη, απειλώντας όσους δεν έχουν εμβολιαστεί με οικονομική επιβάρυνση.

Συγκεκριμένα, οι νομοτεχνικές βελτιώσεις της τροπολογίας, όπως αυτές ανακοινώθηκαν από τον Β. Κοντοζαμάνη από το βήμα της Βουλής, προβλέπουν: «Παρέχεται εξουσιοδότηση στον υπουργό Υγείας όχι μόνο για την εξειδίκευση των μέτρων αυτών, αλλά και την επέκταση των κατηγοριών στις οποίες δύναται να επιβληθεί η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, λαμβανομένων πάντοτε υπόψη των δεδομένων δημόσιας υγείας, της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας και της σοβαρότητας της νόσου»!

Λίγο πριν εξάλλου, ο ίδιος, δείχνοντας ποιος είναι ο καημός της κυβέρνησης, ανέφερε σχετικά με την «αναγκαιότητα» της τροπολογίας ότι «είναι υποκριτικό κάποιος να προσποιείται ότι δεν βλέπει τις αντοχές της οικονομίας».

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την τροπολογία καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για «έλλειψη διαλόγου» και για απόκλιση από τους στόχους της ΕΕ για τον εμβολιασμό, θέλοντας να αποδώσει την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και τις τραγικές ελλείψεις στη δημόσια Υγεία σε ανικανότητα της κυβέρνησης, αποκρύπτοντας ότι πρόκειται για τα αποτελέσματα της στρατηγικής του κεφαλαίου στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και βέβαια δεν είπε ούτε λέξη για τις ευθύνες της κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού σύμφωνα με τα πρωτόκολλα των μεγαλοξενοδόχων και των εφοπλιστών.

Την τροπολογία της ΝΔ υπερψήφισε μόνο το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ.

Αφησαν τον λαό εκτεθειμένο και του ζητάνε και τα ρέστα!

Για το ΚΚΕ η εξασφάλιση ενός έγκαιρου γενικού εμβολιασμού στο πλαίσιο ενός σύγχρονου κρατικού συστήματος Υγείας αποτελεί ανάγκη και δικαίωμα του λαού και η διασφάλισή του πρέπει να είναι υποχρέωση του κράτους, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης.

Σημείωσε ότι χρειάζονται ταυτόχρονα και ενιαία όλα τα ασφαλή εμβόλια, η αξιοποίηση των επιστημονικά ενδεδειγμένων νέων φαρμάκων σε συνδυασμό με όλα τα μέτρα πρόληψης και με δεδομένη την ανάγκη ενός πλήρως ανεπτυγμένου, στελεχωμένου και εξοπλισμένου δημόσιου συστήματος Υγείας σε όλα τα επίπεδα και ιδιαίτερα στην ΠΦΥ, που θα είναι ικανό να αντιμετωπίσει τις έκτακτες και τις τρέχουσες λαϊκές υγειονομικές ανάγκες, δηλαδή όλα αυτά που δεν διασφαλίζει σήμερα η κυβέρνηση.

Ο Γ. Λαμπρούλης ανέφερε ότι η κυβέρνηση φέρνει ένα συνονθύλευμα αντιεπιστημονικών διατάξεων, αυταρχικών προβλέψεων, δώρων στους επιχειρηματίες και ψεμάτων για να κουκουλώσει την προκλητική έλλειψη μέτρων προστασίας του λαού. Και την ίδια στιγμή «κουνάει το δάκτυλο» στον λαό και στους εργαζόμενους να αποδεχτούν την πολιτική της, διαφορετικά τους περικόπτει τον μισθό ή ανοίγει τον δρόμο για την απόλυσή τους.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση με την τροπολογία στοχεύει να μετατοπιστεί η συζήτηση από τα προβλήματα που δημιουργεί η εγκληματική της πολιτική, να ενισχύσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, να ταυτίσει οποιαδήποτε κριτική στην κυβερνητική πολιτική με ακροδεξιές, συνωμοσιολογικές, ανορθολογικές και αντιεμβολιαστικές απόψεις και κινήσεις που καθόλου αυθόρμητες δεν είναι και που η ίδια προβάλλει, αξιοποιεί και ανέχεται, αφού αποτελούν έναν βολικό αντίπαλο, νερό στο μύλο της άθλιας προπαγάνδας της κυβέρνησης.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ απορρίπτει και καταψηφίζει την τροπολογία και διεκδικεί και παλεύει ώστε η ανάγκη του εμβολιασμού του λαού να συνδυάζεται με την πλήρη και δωρεάν κάλυψη όλων των λαϊκών αναγκών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ως υποχρέωση του κράτους και της κυβέρνησης και όχι ως «ατομική ευθύνη» του λαού.

Το ΚΚΕ δεν ψηφίζει την τροπολογία της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, γιατί «πρώτα απ' όλα είναι κρίκος της απαράδεκτης και επικίνδυνης πολιτικής της "ατομικής ευθύνης" στην αντιμετώπιση της πανδημίας», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Θανάσης Παφίλης.

Υπογράμμισε πως με τη συγκεκριμένη τροπολογία η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει ότι άφησε τους εργαζόμενους και τον λαό εκτεθειμένους απέναντι στην πανδημία, και τώρα τους κουνάει το δάχτυλο, λέγοντάς τους «εμβολιαστείτε ή απολύεστε».

Ο Θανάσης Παφίλης απαρίθμησε μια σειρά παραδείγματα που επιβεβαιώνουν την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης, τόσο για τη διαχείριση της πανδημίας συνολικά, όσο και για το ζήτημα των εμβολιασμών. Οπως είπε, αντί να γίνει μια σοβαρή εκστρατεία ενημέρωσης για την ανάγκη του εμβολιασμού, υπήρξαν παλινωδίες και αντιφάσεις, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του εμβολίου της «AstraZeneca». Ενώ αναφέρθηκε στην έλλειψη κάθε μέτρου προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς κ.ο.κ.

«Το ΚΚΕ θεωρεί τα εμβόλια κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης», σημείωσε ξεκαθαρίζοντας ότι η εξασφάλιση του έγκαιρου και γενικού εμβολιασμού θα πρέπει να συνδυάζεται με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org