Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιταχύνει τον αντιλαϊκό προγραμματισμό σε Υγεία - Παιδεία

Οχυρώνεται πίσω από τον αναγκαίο εμβολιασμό, για να κρύψει τις ευθύνες της και να μην πάρει κανένα μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας

Τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης για την Υγεία θα βρουν απέναντι υγειονομικούς, σωματεία και φορείς
Τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης για την Υγεία θα βρουν απέναντι υγειονομικούς, σωματεία και φορείς
Επιταχύνει η κυβέρνηση τα σχέδιά της εν μέσω πανδημίας να προχωρήσει σε κλείσιμο νοσοκομείων, παρουσιάζοντας προκλητικά ως «εξορθολογισμό» του υγειονομικού χάρτη τη συρρίκνωση των δομών του δημόσιου συστήματος Υγείας, που αποδείχτηκε εγκληματική τους προηγούμενους μήνες.

Στη χτεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη περιέγραψε «ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο θα ξεκινάει από την πρόληψη και τη δημόσια Υγεία, θα περνάει στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, θα ενισχύσει και θα εξορθολογίσει τον νοσοκομειακό χάρτη της χώρας μας», κρύβοντας ότι πίσω απ' αυτόν τον σχεδιασμό υπάρχει μόνο η πολιτική που αντιμετωπίζει ως «κόστος» την Υγεία και προωθεί την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση, σε βάρος των λαϊκών αναγκών.

Σε ό,τι αφορά εξάλλου την πορεία της πανδημίας, η κυβερνητική εκπρόσωπος διαπίστωσε ότι «το τελευταίο δεκαήμερο παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και σημαντική πτώση του μέσου όρου ηλικίας των συμπολιτών μας που προσβάλλονται από τον ιό, στα 27 έτη».

Είναι αυτά τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την ανάγκη άμεσης και ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, αντί της παραπέρα συρρίκνωσης και αποδυνάμωσης που κάνει η κυβέρνηση, προσπαθώντας να κρύψει τις ευθύνες γι' αυτό πίσω από τον αναγκαίο εμβολιασμό.

Οπως είπε η Αρ. Πελώνη, «μόνη λύση παραμένει ο εμβολιασμός, καθώς έχει εισβάλει και στη χώρα μας και αναμένεται να επικρατήσει το επόμενο διάστημα η μετάλλαξη "Δέλτα", που είναι 100% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος του ιού και 60% πιο μεταδοτική από το βρετανικό στέλεχος».

Τέλος, δήλωσε ότι την επόμενη βδομάδα θα ανοίξει - ύστερα από θετική γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών - η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15 έως 17 ετών, μετά από γονεϊκή συναίνεση. Την προσεχή Δευτέρα, θα δοθούν οδηγίες σε ό,τι αφορά τα ερωτήματα για το πώς θα κλείνεται το ραντεβού και πώς θα εξασφαλίζεται η συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων.

Το μαύρο άσπρο προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση και σε ό,τι αφορά την επίθεση που εξαπέλυσε εκ νέου στα μορφωτικά δικαιώματα μαθητών και φοιτητών. Η κυβερνητική εκπρόσωπος μιλούσε χτες για «αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου» μέσα από «μεταρρυθμίσεις» και προσλήψεις.

Κι αυτό όταν με το νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο που προωθεί στη Βουλή, μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση, γενικεύει τις μορφωτικές ανισότητες και απαξιώνει τον εκπαιδευτικό, μεθοδεύει την παραπέρα «απαλλαγή» του κράτους από την υποχρέωση της χρηματοδότησης, της στελέχωσης, της επιμόρφωσης στις σχολικές μονάδες, εισάγοντας διευθυντές - manager που θα αναζητούν χρηματοδοτήσεις και χορηγούς. Η δε «αξιολόγηση» έρχεται ως περαιτέρω έλεγχος του εκπαιδευτικού για την εφαρμογή των παραπάνω.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διευρύνεται η οδυνηρή λογική της «ατομικής ευθύνης»(2021-09-08 00:00:00.0)
Ερώτηση για την αναστολή εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών(2021-09-02 00:00:00.0)
Με καθυστέρηση 7 μηνών ξεκινούν οι διαδικασίες για τους κατ' οίκον εμβολιασμούς(2021-07-20 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση επιχειρεί να μετακυλίσει στον λαό τις δικές της ευθύνες(2021-07-13 00:00:00.0)
Συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική και μεταθέτει ξανά τις ευθύνες στον λαό(2021-05-18 00:00:00.0)
Ο λαός όμηρος των ανταγωνισμών και του αθωράκιστου συστήματος Υγείας(2021-03-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ