Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι συγκεντρώσεις στις γειτονιές επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον για τις θέσεις του Κόμματος

Συνεχίζεται η πολιτική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα

Από τη σύσκεψη της ΤΟ ΕΒΕ
Από τη σύσκεψη της ΤΟ ΕΒΕ
Συνεχίζεται η πολιτική δραστηριότητα των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ σε όλη τη χώρα. Οι μαζικές συσκέψεις στις γειτονιές και η πλούσια συζήτηση επιβεβαιώνουν το αυξημένο ενδιαφέρον του κόσμου να ενημερωθεί για τις θέσεις του Κόμματος μετά και το 21ο Συνέδριο, βάζοντας στο επίκεντρο της συζήτησης τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, την οργάνωση της πάλης και τη διέξοδο που προτείνει το ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα 6/7 έγινε με επιτυχία η ανοιχτή σύσκεψη της ΚΟΒ Κέντρου Μπραχαμίου του ΚΚΕ στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, με ομιλητή τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στις σοβαρές πολιτικές και διεθνείς εξελίξεις, υπό το πρίσμα της συζήτησης και των Αποφάσεων του 21ου Συνεδρίου, προβάλλοντας την ανάγκη να δυναμώσει η πάλη του λαού, με ανεβασμένη καθοδηγητική ευθύνη του ΚΚΕ.

Ακολούθησαν συζήτηση και παρεμβάσεις. Κυριάρχησαν τα Εργασιακά, τα ζητήματα της Παιδείας και το νέο Ασφαλιστικό, με τον Χρ. Κατσώτη να στέκεται ιδιαίτερα στα πλούσια συμπεράσματα από την οργάνωση της πάλης το προηγούμενο διάστημα.

Σε σύσκεψη της Τομεακής Οργάνωσης ΕΒΕ της ΚΟ Αττικής στον προαύλιο χώρο των γραφείων της ΠΕΚΑΜ, με θέμα «Δυνατό ΚΚΕ, νους - καρδιά - οργανωτής της εργατικής - λαϊκής πάλης για τον σοσιαλισμό», μίλησε την Τετάρτη 7/7 ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Από τη συζήτηση στο Μπραχάμι
Από τη συζήτηση στο Μπραχάμι
Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «το ΚΚΕ στάθηκε στο πλευρό των αυτοαπασχολούμενων σε όλες τις δύσκολες στιγμές» και μεταξύ άλλων «κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση νόμου για την ανακούφισή τους από τις συνέπειες της κρίσης και τη διαχείριση της πανδημίας».

Σημείωσε πως «οι ίδιες οι εξελίξεις προσφέρουν το απαραίτητο υπόβαθρο να καρπίσει η παρέμβαση των κομμουνιστών, να ανοίξει πιο πλατιά η συζήτηση για το τι φταίει και τι πρέπει να αλλάξει με αγώνα» και πρόσθεσε ότι στον αγώνα τους «οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν στην πρώτη γραμμή στήριγμα και οργανωτή το ΚΚΕ, έμπειρο - ετοιμοπόλεμο - δοκιμασμένο, με Πρόγραμμα και πρόταση εξουσίας να δίνει διέξοδο από τη σημερινή βαρβαρότητα».

Η ανησυχία των εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ για το νέο βήμα που γίνεται στην ιδιωτικοποίησή της, ύστερα από την πρόσφατη τροπολογία που αναθέτει τη συντήρηση και λειτουργία του δικτύου ύδρευσης σε ιδιώτη, αποτυπώθηκε στην περιοδεία που πραγματοποίησε στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στα Ιλίσια ο Κώστας Ζιώγας, μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής Βιομηχανίας Αττικής του ΚΚΕ.

Οπως είπε το στέλεχος του Κόμματος, πρόκειται για μία ακόμα εξέλιξη - «κρίκο» στην πολιτική που ακολουθείται από όλες τις κυβερνήσεις και την ΕΕ για την εμπορευματοποίηση του νερού, σε βάρος των λαϊκών αναγκών. Συνδέεται επίσης με τους σχεδιασμούς για το Ταμείο Ανάκαμψης, δείχνοντας ότι η ανάκαμψη για την οποία διαγκωνίζονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φέρνει νέες ιδιωτικοποιήσεις, χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα, εμπορευματοποίηση των λαϊκών αναγκών.


Από σύσκεψη της ΚΟ Χολαργού - Παπάγου
Από σύσκεψη της ΚΟ Χολαργού - Παπάγου

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ