Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ
Σύσκεψη σωματείων και φορέων για την υπεράσπιση του νοσοκομείου «Αττικόν»

Την Τετάρτη 14 Ιούλη, στις 12 μ., στο νοσοκομείο

Με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αττικόν» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Ιούλη, στις 12 μ. (στο μεγάλο αμφιθέατρο), σύσκεψη φορέων και σωματείων της Δυτικής Αθήνας για την πάλη υπεράσπισης του νοσοκομείου, για να παρθεί οριστικά πίσω το σχέδιο οργανισμού που προτάθηκε εν κρυπτώ και μετατρέπει το νοσοκομείο σε επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο οργανισμού προβλέπει μεταξύ άλλων: Το νοσοκομείο να απολέσει τον όποιο δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα είχε ως ίδρυμα αποκλειστικά ενταγμένο στο ΕΣΥ και να μετατραπεί, μέσω ΣΔΙΤ, σε ιδιωτικοποιημένο, εμπορευματοποιημένο και επιχειρηματικό ίδρυμα. Να διοικείται από μία ελίτ κάποιων πανεπιστημιακών και τη νομοθεσία της Ιατρικής Σχολής ως πολιορκητικό κριό για την εφαρμογή των ΣΔΙΤ. Τη μετατροπή του νοσοκομείου σε αυτόνομη επιχειρηματική μονάδα, με δικό της προϋπολογισμό, κονδύλια και έσοδα, ώστε σταδιακά να αποκοπεί από την κρατική χρηματοδότηση. Οι συμβασιούχοι και οι εργαζόμενοι υπό προθεσμία να αποτελούν πλέον την πλειοψηφία στον χώρο. Οι οργανικές θέσεις να προβλέπονται όλο και λιγότερες. Για τους ασθενείς να συνεχιστεί και να γιγαντωθεί το αίσχος των ράντζων (που βαφτίζονται έκτακτη κατάσταση).

«Αυτό το σχέδιο οργανισμού το απορρίπτουμε στο σύνολό του», ξεκαθαρίζει το Σωματείο και καλεί την «επιτροπή σοφών» που προτείνει αυτήν την αθλιότητα να την αποσύρει άμεσα. Καλεί επίσης τους διευθυντές των υπηρεσιών του «Αττικόν» (νοσηλευτικής, διοικητικής, τεχνικής υπηρεσίας) που τυγχάνουν και μέλη του Σωματείου να διαχωρίσουν άμεσα τη θέση τους από αυτό το τερατούργημα.

«Για μας είναι αιτία πολέμου οποιαδήποτε προσπάθεια αλλοίωσης του χαρακτήρα του νοσοκομείου ενάντια στους ασθενείς και το προσωπικό, ενάντια στη δημόσια υγεία», υπογραμμίζει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ