Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΗΒΑΣ - ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Αιτία πολέμου» η υποβάθμιση ή το κλείσιμο του Νοσοκομείου Θήβας

Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει σχέδιο για την κατάργηση ή την περαιτέρω υποβάθμιση του Νοσοκομείου Θήβας, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Θήβας - Οινοφύτων του ΚΚΕ με αφορμή τα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη συνέντευξή του, προαναγγέλλοντας λουκέτα και συγχωνεύσεις για τον «εξορθολογισμό του υγειονομικού χάρτη».

«Οι χιλιάδες εργαζόμενοι και κάτοικοι της περιοχής δεν θα επιτρέψουν μία περιοχή 60.000 κατοίκων, με τη 2η μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της χώρας, δύο στρατόπεδα, ένα συγκρότημα φυλακών, δύο δομές προσφύγων και 50 χιλιόμετρα της Εθνικής Οδού να μείνει χωρίς Γενικό Νοσοκομείο. Δεν θα γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω!», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Οργάνωση του Κόμματος.

Τονίζει παράλληλα ότι καθ' όλη τη διάρκεια της πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ δεν προχώρησε σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, οδηγώντας σε «στραγγαλισμό» τα νοσοκομεία, και μπροστά σε ένα νέο κύμα είναι απαράδεκτο να προτείνεται ως λύση η συγχώνευση νοσοκομείων.

Και προσθέτει: «Το ΕΣΥ, λένε, "έχει παθογένειες". Ομως αντί να θεωρούν παθογένεια την πολιτική που οι ίδιοι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ εφαρμόζουν επί σειρά ετών, η οποία έχει φέρει το σύστημα Υγείας σε οριακό σημείο, θεωρούν παθογένεια την ίδια την ύπαρξη νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Ετσι σκέφτονται οι οπαδοί της "ελεύθερης αγοράς". Αφού η πραγματοποίηση μόνιμων προσλήψεων αποτελεί κόστος, είναι αναχρονισμός. Αντίθετα, εφόσον το κλείσιμο μονάδων αφήνει πεδίο δράσης στους ιδιώτες, είναι "εκσυγχρονισμός". Ομως η Υγεία δεν είναι ούτε κόστος ούτε εμπόρευμα, είναι αυτονόητη ανάγκη του κάθε ανθρώπου».

Στο πλαίσιο αυτό χαρακτηρίζει «αιτία πολέμου» οποιαδήποτε εξέλιξη που οδηγεί στην υποβάθμιση ή το κλείσιμο του Νοσοκομείου Θήβας και καλεί όλους τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής να αντιδράσουν άμεσα, δυναμικά και αποφασιστικά, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ στην περιοχή θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στον δίκαιο αυτό αγώνα.

Καταλήγοντας, η ΤΕ Θήβας - Οινοφύτων τονίζει: «Εάν πραγματικά νοιάζονται για τις "παθογένειες" που οι ίδιοι δημιούργησαν, να υλοποιήσουν εδώ και τώρα τα δίκαια αιτήματα των δεκάδων φορέων της περιοχής. Οπως την κάλυψη όλων των κενών του νοσοκομείου και των άλλων δομών Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την πλήρη στελέχωση και άμεση λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ, τη δημιουργία Σταθμού ΕΚΑΒ στα Οινόφυτα κ.λπ.».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ