Παρασκευή 9 Ιούλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ «SUPER EXPRESS»
Ανύπαρκτοι οι κρατικοί έλεγχοι για να θωρακίζονται τα κέρδη των εφοπλιστών

Σε κίνδυνο ναυτεργάτες και επιβάτες, με ευθύνη της κυβέρνησης

Το κουρέλιασμα των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η απουσία κρατικού ελέγχου και η προτεραιότητα της κυβέρνησης να θωρακίσει τα κέρδη των πλοιοκτητών σε βάρος της δημόσιας υγείας αντανακλώνται στην καταγγελία που αφορά τα όσα έγιναν στο πλοίο «Super Express».

Το πλοίο έφτασε το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι της Ραφήνας από την Ιο, με 70 επιβάτες νεαρής ηλικίας να θεωρούνται ύποπτα κρούσματα κορονοϊού. Εκεί ελέγχθηκαν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, όπου εξακριβώθηκαν τουλάχιστον 17 κρούσματα, ανάμεσά τους και δύο μέλη του πληρώματος του πλοίου.

Σημειώνεται μάλιστα ότι η μετάβαση σε νησιωτικούς προορισμούς γίνεται με υποχρεωτική διενέργεια μοριακού ή Rapid τεστ, αλλά για την επιστροφή η κυβέρνηση έχει κάνει «σύσταση» να διενεργούνται self test, η οποία στη χτεσινή ενημέρωση μετατράπηκε σε ...«ισχυρή σύσταση», δημιουργώντας έτσι το έδαφος για την αύξηση της υπερμετάδοσης κατά την επιστροφή εκδρομέων.

«Ασκληπιείο»: Γιατρός κατηγορείται για εμβολιασμούς - «μαϊμού»

Στο μεταξύ, δικογραφία για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και παραβίαση μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού σχηματίστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Βούλας - Βάρης - Βουλιαγμένης σε βάρος 50χρονου γιατρού, ο οποίος καταγγέλθηκε και κατηγορείται για εμβολιασμούς «μαϊμού».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο γιατρός μετέβη στο «Ασκληπιείο» της Βούλας μαζί με πέντε άτομα, για τα οποία ισχυρίστηκε ότι ήταν φίλοι του και ήθελαν να εμβολιαστούν αλλά φοβούνταν, γι' αυτό τους συνόδεψε προκειμένου να τους εμβολιάσει ο ίδιος. Την ώρα του δήθεν εμβολιασμού, μία νοσηλεύτρια αντιλήφθηκε τον γιατρό να πετάει το φιαλίδιο με το εμβόλιο στα σκουπίδια, να παριστάνει ότι εμβολιάζει τον πολίτη και τον κατήγγειλε. Προκλήθηκε αναστάτωση στο εμβολιαστικό κέντρο και ο γιατρός έφυγε αμέσως.

Το περιστατικό έγινε την περασμένη Κυριακή και καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, η οποία προχώρησε στον σχηματισμό της δικογραφίας που απεστάλη στον εισαγγελέα, καθώς ο γιατρός δεν βρέθηκε για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Το γεγονός επιβεβαίωσε χτες και η διοίκηση του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ