Παρασκευή 25 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓAΖΟΜΕΝΩΝ «COSMOTE E-VALUE»
Να σταματήσουν οι απολύσεις, η εντατικοποίηση και το δουλεμπόριο

Την εργοδοσία της «Cosmote e-Value» που προχώρησε σε δύο απολύσεις εργαζομένων, η μία μητέρα με 2 παιδιά, από το τμήμα της τεχνικής υποστήριξης στο κτίριο της Καλλιθέας, καταγγέλλει το επιχειρησιακό Σωματείο σημειώνοντας πως «για ακόμη μία φορά η εταιρεία στέλνει στο ταμείο ανεργίας εργαζόμενους με πρόσχημα τη χαμηλή παραγωγικότητα και τους χρόνους διαχείρισης των κλήσεων». Απαιτεί δε την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Η τακτική αυτή, επισημαίνει, «αποτελεί συνέχεια των απολύσεων που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα, με το ίδιο πρόσχημα, στα τμήματα πωλήσεων στο κτίριο του Κεραμεικού. Αποδεικνύεται ότι σε κάθε περίπτωση η καθημερινή μέτρηση της "ποιότητας" έχει ως στόχο την εντατικοποίηση της δουλειάς, η οποία έχει χτυπήσει κόκκινο, και την αύξηση της παραγωγικότητας, με τελικό στόχο πάντα την αύξηση των κερδών της εταιρείας.

(...) Η μοναδική λύση σε αυτήν τη βαρβαρότητα που ζούμε βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα, στην οργάνωση στο σωματείο μας, στην πάλη για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με συγκροτημένα δικαιώματα στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας. Να μπει τέλος στην "ενοικιαζόμενη" εργασία που μας καθιστά αναλώσιμους στις διαθέσεις των εργοδοτών».

Το Σωματείο απαιτεί να σταματήσει το αίσχος των απολύσεων, να γίνουν προσλήψεις, να σταματήσουν το χτύπημα στον εργάσιμο χρόνο και η εντατικοποίηση της δουλειάς. «Δεν αποδεχόμαστε να δουλεύουμε και να ζούμε σαν δούλοι. Να καταργηθεί η "ενοικιαζόμενη" εργασία. Τέλος στο δουλεμπόριο. Να μετατραπούν όλες οι Συμβάσεις σε "Cosmote e-Value" και να υπογραφεί ΣΣΕ για όλους», σημειώνει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με εντατικοποίηση και απολύσεις συνεχίζεται η επίθεση της εργοδοσίας(2/2/2021)
Ξεκινά αύριο η απεργία των εργαζομένων στον ΟΤΕ(20/12/2019)
Απεργία των εργαζομένων στον ΟΤΕ(19/12/2019)
Οι ζωές μας δεν είναι παιχνίδι για τα κέρδη τους(24/10/2019)
Νέα απεργία κόντρα στις απολύσεις, στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία(20/4/2019)
Οι εξελίξεις στον όμιλο και στον κλάδο κάνουν επιτακτική την ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων(2/8/2018)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org