Σάββατο 20 Απρίλη 2019 - Κυριακή 21 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΟΤΕ
Νέα απεργία κόντρα στις απολύσεις, στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία

Σε 48ωρη απεργία, που ξεκίνησε την Παρασκευή 19/4 και ολοκληρώνεται το Σάββατο 20/4, προχώρησαν οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ.

«Κόντρα στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία, κόντρα στις απολύσεις, στις αποσχίσεις, στις "εθελούσιες", στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, στην πίεση και την εντατικοποίηση, απεργούμε», τονίζει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής, που έδωσε τη μάχη της απεργίας και της περιφρούρησής της σε μια σειρά χώρους. Καλεί τους εργαζόμενους να ξεπεράσουν τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες και να χαράξουν τον δικό τους δρόμο, «στη μάχη για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για κατάργηση των διαχωρισμών, για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να εξυπηρετεί εμάς τους εργαζόμενους και όχι τα κέρδη της εργοδοσίας».

Στην απεργία, διεκδικώντας Συλλογική Σύμβαση, συμμετείχε και το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote - eValue» Αττικής. Το Σωματείο καταγγέλλει τις απολύσεις με το πρόσχημα της «παραγωγικότητας», στα κτίρια Κεραμεικού και Αθηνάς, στο στόχαστρο των οποίων βρέθηκε ακόμα και εργαζόμενη σε αναρρωτική άδεια. Οπως υπογραμμίζει, οι απολύσεις αποτελούν κομμάτι της ολομέτωπης επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, με εργολαβοποίηση τμημάτων και αντικατάσταση των παλιότερων εργαζομένων από φθηνότερους και πιο «ευέλικτους», όπως είναι οι 5.500 εργαζόμενοι «Cosmote - eValue» που αποκλείονται από την επιχειρησιακή σύμβαση.

ΣΕΤΗΠ: Καταγγέλλει το στήσιμο απεργοσπαστικού μηχανισμού

Στο μεταξύ, το ΣΕΤΗΠ καταγγέλλει τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που προσπαθεί να στήσει η εργοδοσία με διάφορα μέσα: Καλώντας τους εργαζόμενους να δουλέψουν σε διαφορετικά κτίρια ή ακόμα και από τον υπολογιστή στο σπίτι τους, λέγοντας στους εργαζόμενους που εργάζονται σε καθεστώς «stand by» ότι «δεν μπορούν να απεργήσουν!», ασκώντας πιέσεις σε «ενοικιαζόμενους» και νέους που κάνουν την πρακτική τους άσκηση. «Στα τηλεφωνικά κέντρα και συγκεκριμένα στο κτίριο της Αθηνάς, προϊστάμενοι και υπεύθυνοι ενημέρωσαν την προηγούμενη της απεργίας ότι οι συνάδελφοι μπορούν να πάνε να δουλέψουν σε άλλα κτίρια, όπως αυτά της Καλλιθέας, του Αγίου Στεφάνου και του Κεραμεικού, ώστε να μην έρθουν σε επαφή με το σωματείο και την παρουσία του στον χώρο τη μέρα της απεργίας», καταγγέλλει το Συνδικάτο.

Αποκορύφωμα των παραπάνω αποτελεί το ηλεκτρονικό μήνυμα που κυκλοφόρησε την Τρίτη, τρεις μέρες δηλαδή πριν από την προκηρυγμένη απεργία. Το μήνυμα που έλαβαν οι εργαζόμενοι, από άγνωστο αποστολέα, τους ενημερώνει ότι έγινε «συνάντηση μεταξύ ΟΜΕ - ΟΤΕ και Διοίκησης ΟΤΕ», ότι επίκειται συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας και ότι είναι «πολύ πιθανό να ανασταλούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί»! Καθώς ο αποστολέας του επίμαχου μηνύματος είναι άγνωστος, το ΣΕΤΗΠ επισημαίνει ότι αν πρόκειται για την εργοδοσία ισοδυναμεί με απροκάλυπτη προσπάθεια απεργοσπασίας, ενώ αν προέρχεται από δυνάμεις μέσα από το συνδικαλιστικό κίνημα τότε «μιλάμε για τον δούρειο ίππο της εργοδοσίας μέσα στα συνδικάτα».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org