Παρασκευή 25 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η περιφερειακή αρχή πρωτοσταστεί στο τσάκισμα της κυριακάτικης αργίας

«Πριν στεγνώσει το μελάνι του αντεργατικού νομοσχεδίου της ΝΔ, ο περιφερειάρχης Αττικής τσακίζει την Κυριακή αργία, αφού όπως εξήγγειλε θα διενεργούνται θεωρητικές εξετάσεις υποψήφιων οδηγών και τις Κυριακές»: Αυτήν την εξέλιξη καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (ΣΥΠΑ), σημειώνοντας ότι η περιφερειακή αρχή αξιοποιεί ως πρόσχημα την «καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών», ότι τάχα έτσι θα αποσυμφορήσει την κατάσταση μετά την πολύμηνη αναστολή των εξετάσεων λόγω της πανδημίας. Ο ΣΥΠΑ τονίζει ότι το «ενδιαφέρον» της περιφερειακής αρχής είναι «υποκριτικό, αφού δεν προέκυψαν τώρα οι χιλιάδες αναμονές και αφού εδώ και δύο χρόνια, ακολουθώντας την ίδια πορεία σε επίπεδο κυβερνητικής πολιτικής, δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικό και το σύστημα παραμένει διάτρητο».

Δείχνοντας ότι υπάρχει τρόπος να γίνουν οι εξετάσεις και πράγματι να εξυπηρετηθούν οι εξεταζόμενοι, χωρίς να χτυπηθεί η κυριακάτικη αργία, ο ΣΥΠΑ σημειώνει ότι «λύση για να εξυπηρετούνται μόνιμα και αποτελεσματικά οι υποψήφιοι οδηγοί δεν είναι να γίνονται οι θεωρητικές εξετάσεις τους και τις Κυριακές, γιατί το πολύ - πολύ να εξυπηρετηθούν με τα σημερινά δεδομένα και τις συγκεκριμένες αίθουσες εξετάσεων 80-100 πολίτες επιπλέον (...).

Λύση είναι να φτιαχτεί επιτέλους έστω και μία μόνιμη MEGA Aίθουσα Εξετάσεων με 200-300 θέσεις εξέτασης/ηλεκτρονικών υπολογιστών, που θα λειτουργεί σε σταθερή βάση, εξοπλισμένη με όλα τα τεχνολογικά συστήματα, που θα την καθιστούν "άτρωτη" σε παρεμβάσεις, ώστε οι θεωρητικές εξετάσεις να είναι αδιάβλητες. Λύση είναι να έχει η κάθε Σχολή Εκπαίδευσης και ο κάθε υποψήφιος οδηγός ισότιμη μεταχείριση σε όλες τις φάσεις των εξετάσεων. Λύση είναι να μπορεί να εξυπηρετείται σταθερά και άμεσα κάθε εκπαιδευτής οδήγησης, κάθε υποψήφιος οδηγός.

Για αυτά όμως κουβέντα κυβέρνηση και περιφερειάρχης... Προσπαθούν να μας πείσουν ότι λύση στα προβλήματα και στα αδιέξοδα που οι πολιτικές τους επιλογές δημιουργούν είναι το τσάκισμα εργασιακών δικαιωμάτων, η ισοπέδωση όλων, μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων κ.λπ., είναι η διαιώνιση διάτρητων μεθόδων και εξυπηρετήσεων παντός τύπου.

Είναι όμως μακριά νυχτωμένοι... Οι εργαζόμενοι απαιτούν λύσεις που και τους πολίτες θα εξυπηρετούν και τις εργασιακές σχέσεις όλων δεν θα τσακίζουν. Οχι στο τσάκισμα της Κυριακής αργίας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org