Παρασκευή 25 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Καταδικάζουν την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης

Σε επιφυλακή μπροστά στην κατάθεση του νέου επαίσχυντου νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων καλούν τους συνταξιούχους και τα σωματεία - μέλη τους οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις. Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) εκφράστηκε η καθολική αντίθεση των συνταξιούχων στην ιδιωτικοποίηση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης με το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις επικουρικές συντάξεις. Παράλληλα, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα αποφάσισε την περίοδο που γιορτάζεται η Παγκόσμια Μέρα των Συνταξιούχων να πραγματοποιήσει πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις 8 Οκτώβρη του 2021 και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, με επίκεντρο τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι.

Τα προβλήματα αυτά συζητήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της ΣΕΑ που έγινε μετά από τις πανελλαδικές συσκέψεις των ΔΣ των σωματείων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη.

Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της, «θεωρεί τη συζήτηση, όλη τη διαδικασία και τη συμμετοχή των σωματείων πολύ θετικές. Θετικές είναι οι προτάσεις για τον εμπλουτισμό του διεκδικητικού πλαισίου των αιτημάτων της ΣΕΑ σε τοπικό, περιφερειακό και πανελλαδικό επίπεδο.

Αναδείχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα της Υγείας, οι μεγάλες ελλείψεις σε υποδομές, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι παντελείς ελλείψεις δημόσιων δομών σε οίκους ευγηρίας σε όλη τη χώρα. Εκφράσθηκε η αγανάκτηση των συνταξιούχων για τη δραματική καθυστέρηση της έκδοσης συντάξεων, την αδυναμία επικοινωνίας των ασφαλισμένων με τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

Από τη συζήτηση που έγινε στις συσκέψεις από τα ΔΣ των σωματείων καθολική είναι η καταδίκη της συνέχισης των αντισυνταξιουχικών - αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης που πήραν τη σκυτάλη από τις προηγούμενες και έχουν τσακίσει όλα τα δικαιώματα των συνταξιούχων που είναι πληρωμένα με τη δουλειά και τον αγώνα μιας ζωής».

Επίσης, η ΣΕΑ καταδίκασε τον προπαγανδιστικό μηχανισμό που έχει στήσει η κυβέρνηση με μέσα ενημέρωσης, με τον οποίο αδίστακτα, δίχως καμιά ντροπή, με μισές αλήθειες και πολλά ψέματα, συστηματικά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Οπως σημειώνει, «ωραιοποιούν την κατάσταση, κάθε τόσο μοιράζουν αυξήσεις, αναδρομικά και "σπρώχνουν" τους συνταξιούχους στα δικαστήρια απαλλάσσοντας την κυβέρνηση από τις τεράστιες ευθύνες της για την τραγική κατάσταση που σήμερα βιώνουν οι συνταξιούχοι, αλλά και τα λαϊκά στρώματα». Καταγγέλλει πως στη διαδικασία αυτή, από τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των μέσων, αποκλείονται συστηματικά οι πραγματικοί εκπρόσωποι των συνταξιούχων.

Τέλος, η ΣΕΑ χαιρετίζει τα σωματεία της δύναμής της για τη συμμετοχή τους στις πρόσφατες απεργιακές, αγωνιστικές κινητοποιήσεις του εργατικού κινήματος ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ