Τις συνθήκες εντατικοποίησης, τις καταχρηστικές πρακτικές της εργοδοσίας σε σχέση με τις άδειες, τις απολύσεις εργαζομένων με τη γνωστή δικαιολογία της «χαμηλής παραγωγικότητας», ακόμα κι όταν αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων «Cosmote E-value» Αττικής.
Το Σωματείο έθεσε τα παραπάνω ζητήματα στην εργοδοσία, σε συνάντηση που πραγματοποίησε με εκπροσώπους της στις 27/1. Ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τη συνάντηση, καταγγέλλει ότι η εργοδοσία και η κυβέρνηση συνεχίζουν την επίθεση και τους καλεί να δώσουν απάντηση με την οργάνωση στο Σωματείο.
Οσον αφορά τις συνθήκες πίεσης και εντατικοποίησης, το πρόβλημα αναδείχθηκε το προηγούμενο διάστημα σε σύσκεψη του Σωματείου με εργαζόμενους από το Τμήμα Τεχνικής Εξυπηρέτησης Πελατών. Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να εξυπηρετούν εκτός από τεχνικά ζητήματα και θέματα του εμπορικού, καθώς η εταιρεία επιδιώκει «όλοι να τα κάνουμε όλα», εξυπηρετούν τη μία κλήση μετά την άλλη, χωρίς να μεσολαβεί ο ελάχιστος χρόνος για να μπορούν «να παίρνουν μια ανάσα». Το Σωματείο τονίζει ότι «το κενό ανάμεσα στις κλήσεις είναι απαραίτητο πρώτα και κύρια για την υγεία των εργαζομένων», ωστόσο η απάντηση της εργοδοσίας ήταν ότι «η πίεση είναι στη φύση της δουλειάς» στο τηλεφωνικό κέντρο.
Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στο κτίριο του Γαλατσίου: Ενώ δουλεύουν με 6ωρες συμβάσεις «αναγκάζονται να κάνουν σε συχνή βάση δύο ώρες υπερωρία» προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των έργων που έχει αναλάβει η εταιρεία για λογαριασμό της ΔΕΗ. Την ίδια στιγμή που πιέζει για υπερωρίες, η εργοδοσία έχει τα αυτιά της κλειστά στο αίτημα του Σωματείου για μετατροπή των 6ωρων συμβάσεων σε 8ωρες, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για το προσωπικό. Επιπλέον, με βάση καταγγελίες εργαζομένων από Εμπορικά Τμήματα Εξυπηρέτησης, οι ημέρες της κανονικής άδειας χορηγούνται με «τελεσίγραφο» της εργοδοσίας και πιέσεις από προϊσταμένους για «υποχρεωτική» χρήση τους.
Τέλος, το Σωματείο κατήγγειλε στη συνάντηση την εκδικητική απόλυση από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στον Κεραμεικό εργαζόμενου ο οποίος αντέδρασε στην καταχρηστική χορήγηση της κανονικής του άδειας, με το πρόσχημα της χαμηλής «παραγωγικότητας». Η επίκληση της «παραγωγικότητας» είναι μόνιμη από τους προϊσταμένους που σε καθημερινή βάση «αφήνουν να αιωρείται ότι όποιος δεν είναι παραγωγικός και δεν πιάνει τους στόχους θα βλέπει την πόρτα της εξόδου». Μάλιστα, η απειλή της απόλυσης λόγω «ασυνέπειας» στρέφεται και ενάντια σε εργαζόμενο που «αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας ο ίδιος και μέλος της οικογένειάς του και χρειάζεται να βρίσκεται στο νοσοκομείο», καταγγέλλει το Σωματείο.