Τρίτη 2 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΤΡΑ
Πιάστηκε στα πράσα η νέα επιχείρηση νοθείας

Τη νέα επιχείρηση νοθείας μέσω του περιβόητου «σωματείου» - φαντάσματος «Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας» καταγγέλλει η Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Πάτρας.

Οπως σημειώνει, η γνωστή ομάδα εργατοπατέρων που «κρατούσαν με νοθείες και παρανομίες για χρόνια το Εργατικό Κέντρο Πάτρας για να αλλοιώνουν τους πραγματικούς συσχετισμούς», επιβεβαιώνεται ότι και τώρα «το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η δική τους σταδιοδρομία και οι ζεστές καρεκλίτσες τους».

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η ανακοίνωση, «πιάστηκαν την Κυριακή με τη γίδα στην πλάτη, κάνοντας στα κρυφά αρχαιρεσίες, στα γραφεία της ΟΕΒΕΣΝΑ, του γνωστού νόθου σωματείου των Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδας. Ενα σωματείο φάντασμα, που ποτέ δεν ανακοίνωσε τις αρχαιρεσίες του στα γραφεία που διατηρεί στο ΕΚΠ, που ψήφισαν με φυσική παρουσία 5 και οι υπόλοιποι με επιστολικές ψήφους».

«Καταλαβαίνουμε» - συνεχίζει η ανακοίνωση - «ότι ενοχλεί πολύ η καθημερινή δράση και παρέμβαση της διοίκησης του ΕΚ για μέτρα προστασίας της υγείας του λαού και των εργαζομένων, για να ανακοπεί η αντεργατική επίθεση. Ολοι αυτοί δεν μπορούν με τίποτα να χωνέψουν ότι σήμερα υπάρχουν συνδικαλιστές που έχουν κύρος και βρίσκονται καθημερινά με τα σωματεία τους και το ΕΚΠ στους χώρους δουλειάς, που ηγούνται στους καθημερινούς αγώνες, συγκρούστηκαν και συγκρούονται με την εργοδοσία. Ταυτόχρονα, τους ενοχλεί ότι σήμερα υπάρχουν και τίμιοι συνδικαλιστές που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν το βήμα, στάθηκαν και στέκονται όρθιοι. Οτι τα βήματα αυτών των συνδικαλιστών ακολουθούν σήμερα κι άλλοι τίμιοι συνδικαλιστές και σωματεία, που τους γυρίζουν την πλάτη, παίρνουν θέση δίπλα στη σημερινή διοίκηση».

Και καταλήγει: «Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι και να το χωνέψουν καλά! Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια υπάρχει ένα Εργατικό Κέντρο που στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, παλεύει καθημερινά με όλες τις μορφές για τα δικαιώματα των εργαζομένων, συγκρούεται με την εργοδοσία και την κυβέρνηση. Σε αυτήν τη ρότα θα συνεχίσουμε, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ