Πέμπτη 10 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Πολύνεκρη επίθεση από το «Ισλαμικό Κράτος»

Τουλάχιστον 10 άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 14 τραυματίστηκαν μετά από επίθεση ενόπλων σε υποδομές της οργάνωσης εκκαθάρισης ναρκών Halo Trust, στην επαρχία Μπαγλάν του βόρειου Αφγανιστάν.

Αρχικά οι αφγανικές αρχές απέδωσαν την ευθύνη στους Ταλιμπάν, ωστόσο ο διευθυντής της οργάνωσης, Τζ. Κάουαν, ισχυρίστηκε ότι, αντίθετα, «μια ομάδα ντόπιων Ταλιμπάν ήρθε σε βοήθειά μας και έδιωξε τους δράστες». Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζ. Μουτζαχίντ, διέψευσε την εμπλοκή τους, ενώ αργότερα την ευθύνη ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος» που τα τελευταία χρόνια έχει αυξήσει τη δράση του ευρύτερα στην Κεντρική Ασία.

Την ίδια ώρα, και ενώ στο φόντο της διαδικασίας αποχώρησης των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων οι Ταλιμπάν φαίνεται να καταγράφουν εδαφικά κέρδη στις συγκρούσεις με την αφγανική κυβέρνηση, συνεχίζεται η συζήτηση για την «επόμενη μέρα» στο Αφγανιστάν, με ζητούμενο από διάφορα ιμπεριαλιστικά κέντρα να αποτελεί και η άμεση ανάμειξη των Ταλιμπάν στη διακυβέρνηση. Χτες έγινε γνωστό ότι πρόσφατα ξεκίνησαν πάλι στην Ντόχα οι συναντήσεις μεταξύ αφγανικής κυβέρνησης και Ταλιμπάν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ