Πέμπτη 10 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΛΗΝΟΚΟΥΒΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Καταγγέλλει το ευρωενωσιακό ψήφισμα κατά της Κούβας

Τις νέες μεθοδεύσεις ενάντια στην Κούβα στο Ευρωκοινοβούλιο, με το ψήφισμα που προκλητικά αναφέρεται στη δήθεν παραβίαση των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», καταγγέλλει ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης.

Στη σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Η συζήτηση και το ψήφισμα αποτελούν άλλο ένα επεισόδιο της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας της ΕΕ σε βάρος της Κούβας, που εκδηλώνεται σταθερά και πολύμορφα, όπως με την παλιότερη "Κοινή Θέση", τις κυρώσεις κ.λπ. Συνιστούν, ταυτόχρονα, άλλη μια απόδειξη της υποκρισίας και της απάτης για τη δήθεν προοδευτική ΕΕ, η οποία όχι μόνο ανέχεται αλλά στην πραγματικότητα στηρίζει τον απάνθρωπο και βάρβαρο αποκλεισμό των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα εδώ και πάνω από 60 χρόνια. Ενώ, παράλληλα, χαράσσει τη δική της αυτοτελή πολιτική για την παρέμβαση στα εσωτερικά της Κούβας, μέσα από την πίεση για ασφυκτικές και ετεροβαρείς συμφωνίες συνεργασίας κ.ά.».

Καταλήγοντας υπογραμμίζει: «Τεράστιες ευθύνες έχουν διαχρονικά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις, που συμμετέχουν στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και στηρίζουν την επιθετική πολιτική των στρατηγικών τους συμμάχων, ΗΠΑ και ΕΕ, ενάντια στην Κούβα, τις κυρώσεις και τις παρεμβάσεις στο εσωτερικό της».

Αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ