Πέμπτη 10 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των λαών

Την ανάγκη σύγκρουσης των εργαζομένων με τα μονοπώλια, τις ενώσεις και τις κυβερνήσεις τους ανέδειξε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στη συζήτηση σχετικά με την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής του G7 και της Συνόδου Κορυφής EE - HΠΑ.

Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, στην παρέμβασή του τόνισε τα εξής:

«Το βάθος της καπιταλιστικής κρίσης διαψεύδει τις αστικές προσδοκίες σε ΕΕ και ΗΠΑ ότι τα Ταμεία Ανάκαμψης ή οι κρατικές επιδοτήσεις θα εξασφάλιζαν γρήγορη ανάκαμψη και επικράτηση στον διεθνή ανταγωνισμό απέναντι στην Κίνα, η οποία επωφελείται, τροφοδοτώντας τάσεις ενίσχυσης των σχέσεων ΗΠΑ - ΕΕ, χωρίς να αναιρούνται οι μεταξύ τους αντιθέσεις. Οι αλλεπάλληλες συνάξεις μέσα στον Ιούνη, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του G7, καθώς και αυτή ανάμεσα σε ΕΕ και ΗΠΑ, σημαδεύονται από αναζητήσεις νέων, πιο αποτελεσματικών σχημάτων απέναντι σε Κίνα και Ρωσία. Ομως αυτές οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες δεν έχουν σχέση με τα συμφέροντα των λαών.

Η ψηφιακή και "πράσινη" μετάβαση που ευαγγελίζονται η ΕΕ και ο Μπάιντεν ούτε φιλεργατική είναι, ούτε φιλοπεριβαλλοντική και ειρηνική. Οι "ελάχιστοι" προσχηματικοί φόροι στα μονοπώλια αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των φορολογικών παραδείσων, των φοροαπαλλαγών και των αναρίθμητων εργαλείων τους για να μετακυλήσουν τα όποια νέα φορολογικά βάρη στους λαούς, μεταξύ άλλων με ακριβότερα εμπορεύματα και υπηρεσίες.

Με την αυτοτελή τους πάλη οι λαοί να χαράξουν δρόμο με κριτήριο τα δικά τους συμφέροντα και ανάγκες, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, τις ενώσεις και τις κυβερνήσεις τους».


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ