Τετάρτη 9 Ιούνη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.-- Τουλάχιστον 18 εργάτες, στην πλειοψηφία τους γυναίκες, σκοτώθηκαν μετά από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχτές σε εργοστάσιο χημικών στην πόλη Πούνε της δυτικής Ινδίας. Η μονάδα, του ομίλου «SVS Aqua Technologies», παράγει μεταξύ άλλων δισκία διοξειδίου του χλωρίου για απολύμανση του νερού. Η φωτιά ξεκίνησε στο τμήμα συσκευασίας πλαστικών και καπνοί επεκτάθηκαν σύντομα σε μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι εργάτριες που έχασαν τη ζωή τους δεν είχαν καμία ορατότητα και δεν μπορούσαν να βρουν διέξοδο διαφυγής, ενώ μέχρι και χτες τουλάχιστον 17 εργαζόμενοι εξακολουθούσαν να αγνοούνται.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ανδρας χαστούκισε τον Γάλλο Πρόεδρο Εμ. Μακρόν, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη νότια Γαλλία, ενώ φώναζε «Κάτω ο Μακρονισμός» και μια φράση που χρησιμοποιούσαν γαλλικά στρατεύματα την περίοδο της βασιλείας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Τη στήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για δεύτερη θητεία εξασφάλισε χτες ο γγ του Οργανισμού, Αντ. Γκουτέρες. Η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης στις 18 Ιούνη αναμένεται να τον διορίσει στη θέση αυτή για άλλα πέντε χρόνια, από 1/1/2022.

ΛΙΜΑ.-- Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στο Περού. Στο 95,5%, ο υποψήφιος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος «Ελεύθερο Περού», Π. Καστίγιο, με 50,02% προηγείται της Κέικο Φουχιμόρι, της νεοφιλελεύθερης «Λαϊκής Δύναμης», που συγκεντρώνει 49,98% (διαφορά μόλις 75.000 ψήφων). Ταυτόχρονα, υπάρχουν καταγγελίες εκατέρωθεν για εκλογικές παρατυπίες.

OTABA.-- Τέσσερα μέλη μιας οικογένειας Μουσουλμάνων σκοτώθηκαν χτες στο Οντάριο του Καναδά, όταν παρασύρθηκαν από ένα φορτηγάκι. Ο 20χρονος οδηγός φαίνεται πως είχε ρατσιστικά κίνητρα.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση και ψηφοφορία στην ισραηλινή Βουλή για ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα πολυκομματική κυβέρνηση που ανακοινώθηκε στις 2 Ιούνη, με πρωθυπουργό τον αρχηγό του ακροδεξιού «Γιάμινα» Ν. Μπένετ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ