Πέμπτη 27 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
8ΩΡΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ
Η εκμετάλλευση δεν «διευθετείται», καταργείται!

Συνεχίζεται η πολιτική δραστηριότητα από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αττική

Από τη σύσκεψη των ΚΟΒ Τεχνικών Εταιρειών
Από τη σύσκεψη των ΚΟΒ Τεχνικών Εταιρειών
Καθημερινές είναι οι συσκέψεις, οι εξορμήσεις και οι περιοδείες σε χώρους δουλειάς και συνοικίες όπου οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αττική διακινούν πλατιά το κάλεσμα μαζικής και μαχητικής συμμετοχής στις συγκεντρώσεις του Κόμματος. «Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα - Η εκμετάλλευση δεν "διευθετείται" - Καταργείται. Με το ΚΚΕ περνάμε στην αντεπίθεση»: Με το σύνθημα αυτό είναι σε εξέλιξη η πλατιά πολιτική συζήτηση με τον εργατόκοσμο, τους αυτοαπασχολούμενους και τη νεολαία.

Στο πλαίσιο αυτό, την περασμένη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των ΚΟΒ Τεχνικών Εταιρειών Νοτιοδυτικής και Βορειοανατολικής Αθήνας, στο αίθριο του Συνδικάτου Οικοδόμων. Στην εισαγωγική ομιλία του ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ, μίλησε για τη δράση του Κόμματος στον ενάμιση χρόνο από το ξέσπασμα της πανδημίας, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο νομοθετικό έκτρωμα που προετοιμάζει η κυβέρνηση, αναλύοντας πλευρές του αλλά και την επίδραση που θα έχει για τους εργαζόμενους και στον κλάδο των Κατασκευών, των τεχνικών εταιρειών, των μισθωτών επιστημονικών υπηρεσιών.

Ο ομιλητής ανέδειξε αφενός το πόσο προκλητικά για την εργατική τάξη είναι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης της ΝΔ για τη «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας και αφετέρου τις τεράστιες ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ, που με τη σειρά του ως κυβέρνηση προχώρησε παραπέρα το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων. Αναδείχθηκαν επίσης οι ευθύνες των δυνάμεων του οπορτουνισμού, οι οποίες προσπαθούν να περιορίσουν την κατεύθυνση της πάλης των εργαζομένων σε ένα αντιδεξιό - αντικυβερνητικό μέτωπο.

Σύσκεψη στην Καλλιθέα
Σύσκεψη στην Καλλιθέα
Κάλεσε τους φίλους του Κόμματος και όλους όσοι αντιλαμβάνονται τις συνέπειες που θα έχουν για τους εργαζόμενους οι «ανατροπές του αιώνα», που ετοιμάζει η κυβέρνηση, να δώσουν μαζί με τους κομμουνιστές την απεργιακή μάχη, η προετοιμασία της οποίας έχει ήδη ξεκινήσει από συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Πλούσια ήταν η συζήτηση και σε σύσκεψη της ΚΟ Λόφου Καλλιθέας του ΚΚΕ, με την Χριστίνα Μπέλα, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, να στέκεται ιδιαίτερα στην ανάγκη οργάνωσης της πάλης σε κάθε χώρο ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα.

Με το σύνθημα «Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα! Με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή», μεγάλη εξόρμηση πραγματοποίησαν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στους Αμπελόκηπους, δίνοντας τη μάχη της πλατιάς ενημέρωσης των εργαζομένων.

Με εξόρμηση στον σταθμό του προαστιακού σιδηροδρόμου συνεχίστηκε το μαζικό κάλεσμα της ΚΟ Ανω Λιοσίων, ενώ εξόρμηση έξω από τις πύλες του εργοστασίου της «Demo» πραγματοποίησε η Τομεακή Οργάνωση Φυσικομαθηματικής Αθήνας της ΚΝΕ.

Η πολιτική δράση συνεχίζεται, περιλαμβάνοντας τις εξής εκδηλώσεις:

Σήμερα Πέμπτη, στις 10 π.μ., ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, θα επισκεφτεί το εργοστάσιο της «ΦΑΓΕ» για να συζητήσει με τους εργαζόμενους.

Εξόρμηση σε εργοστάσιο
Εξόρμηση σε εργοστάσιο
Το Σάββατο 29 Μάη, στις 6.30 μ.μ., σε σύσκεψη των ΚΟ ΜΜΕ Αττικής, «Ριζοσπάστη» και «902» στο αίθριο του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας θα μιλήσει ο Περικλής Κουρμούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Κυριακή 30 Μάη, στις 7 μ.μ., στον αίθριο χώρο της ΚΟ Αττικής (Αχαρνών 241) η ΤΟ Χρηματοπιστωτικού Αττικής καλεί σε σύσκεψη με θέμα «Σύγχρονη νομοθεσία ή σύγχρονη σκλαβιά για την εργαζομένη γυναίκα». Θα μιλήσει η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Στα Ανω Λιόσια
Στα Ανω Λιόσια
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκεντρώσεις - συσκέψεις - συζητήσεις(1/6/2021)
Η εκμετάλλευση δεν «διευθετείται», καταργείται!(22/5/2021)
Την Πέμπτη 27 Μάη η μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στο νόμο - έκτρωμα, στις 7.30 μ.μ. στο Σύνταγμα(22/5/2021)
Μεγάλο πολιτικό άνοιγμα σε χώρους δουλειάς και γειτονιές(21/5/2021)
Η εκμετάλλευση δεν «διευθετείται» - Καταργείται!(18/5/2021)
«Μένουμε δυνατοί, για να μην πληρώσουμε την κρίση τους»(6/6/2020)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org