Πέμπτη 27 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
Συγκέντρωση σήμερα έξω από το υπουργείο Οικονομικών και συνέντευξη Τύπου

Τον εμπαιγμό των εργατοπατέρων με τα ερωτηματολόγια «μονιμοποίησης» καταγγέλλει η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ

Εξω από το υπουργείο Οικονομικών, στο Σύνταγμα, θα συγκεντρωθούν σήμερα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, συνεχίζοντας τον αγώνα τους για το δικαίωμά τους στη δουλειά. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα παραχωρήσουν στις 10.30 π.μ. συνέντευξη Τύπου.

«Αγωνιζόμαστε για τη ζωή και τη δουλειά μας. Αγωνιζόμαστε να μην περάσουμε στην ανεργία και την ανέχεια. Αγωνιζόμαστε για να μην αντικατασταθούμε από ιδιωτικά συνεργεία», τονίζουν οι εργαζόμενοι και το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών Αττικής στο κάλεσμά τους, διεκδικώντας τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Οπως υπογραμμίζουν, η λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου απειλεί να στείλει τους εργαζόμενους στην ανεργία μετά από χρόνια δουλειάς. «Εχουμε προσφέρει τις υπηρεσίες μας στο υπουργείο Οικονομικών για πολλά χρόνια με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις και μια απίστευτη εργασιακή ομηρία», καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι που τις επόμενες μέρες αντιμετωπίζουν τη λήξη των συμβάσεων και την απόλυση.

Συνεχίζει τον εμπαιγμό ο εργοδοτικός συνδικαλισμός

Στο μεταξύ, την εντεινόμενη κοροϊδία των συμβασιούχων στην καθαριότητα σε μια σειρά χώρους (σχολεία, νοσοκομεία κ.ά.) από τις δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού, που τάζουν μονιμότητα με δικαστικές και νομικές ενέργειες και αξιώνουν να αναθέσουν εν λευκώ τις διεκδικήσεις τους σε δικηγορικά γραφεία, καταγγέλλει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.

Στην καταγγελία του Σωματείου Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά για δυνάμεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που σκορπούν ελπίδες διακινώντας ερωτηματολόγια, ζητώντας τα προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων για αξιοποίηση σε ηλεκτρονικά μητρώα και δικηγόρους, προστίθενται οι καταγγελίες εργαζομένων στον Κερκυραϊκό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων για πολιτικές - συνδικαλιστικές δυνάμεις στον δημόσιο τομέα που διακινούν αντίστοιχα ραβασάκια σε συμβασιούχους εργαζόμενους.

Την ίδια στιγμή, σε σωματεία της δύναμης της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) «υπάρχουν φωνές που κατηγορούν όσους συναδέλφους προβληματίζονται για την παραπάνω κατάσταση, όσους ζητούν παραπάνω ενημέρωση, όσους διαφωνούν». Οσο για τα στοιχεία των εργαζομένων που συγκεντρώνονται με πρόσχημα το μάζεμα δικαιολογητικών, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι στην πραγματικότητα αξιοποιούνται «για τη δημιουργία νέων συνδικαλιστικών οργανώσεων», ως μέθοδος για να αυξάνουν τα ...κουκιά που εξασφαλίζουν την εκλογή αυτών των δυνάμεων σε σωματεία, ακόμα και στην ίδια τη ΓΣΕΕ.

«Το ζήτημα της μονιμοποίησης όλων των συμβασιούχων, από την καθαριότητα, τους τραπεζοκόμους, τους φύλακες έως και την πυροπροστασία, είναι θέμα πολιτικό! Είναι αίτημα προς διεκδίκηση προς όλες τις κυβερνήσεις (τωρινή και προηγούμενες) που κρύβονται πίσω από τους νόμους και το Σύνταγμα που οι ίδιες ψηφίζουν και στηρίζουν», τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία. Καταγγέλλει όσους συνειδητά κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους στήνοντας «παζάρι» πάνω στους καημούς τους και καλεί τους συμβασιούχους σε κάθε χώρο και κλάδο να δυναμώσουν τους αγώνες τους και να ενωθούν «σε ένα ενιαίο διεκδικητικό ποτάμι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ