Τρίτη 25 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΣΑΚ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»
Να διεξαχθούν τον Ιούνη οι αρχαιρεσίες

Tην πρόταση για διεξαγωγή εκλογών μέσα στον Ιούνη, στο Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ), επανέλαβε η παράταξη της ΕΣΑΚ «Ευαγγελισμού», στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του Σωματείου στις 18/5. «Ο λόγος που επιμένουμε να γίνουν άμεσα οι εκλογές είναι ότι έχουμε πικρή πείρα από την προσπάθεια τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και των συνδικαλιστικών τους παρατάξεων, να απαξιώσουν τα σωματεία που βρίσκονται αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τα σύγχρονα δικαιώματά μας. Ξέρουμε ότι σε κάθε ευκαιρία θα επιχειρήσουν να απενεργοποιήσουν και να αλλοιώσουν τον αγωνιστικό διεκδικητικό χαρακτήρα και την αταλάντευτη δράση του ΣΕΝΕ, όπως έκαναν και στο παρελθόν. Γι' αυτό και από νωρίς - παρά τις δυσκολίες της περιόδου - τονίσαμε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εξαρτούμε την ίδια τη λειτουργία και τη νομική υπόσταση του Σωματείου από κυβερνητικές αποφάσεις όπως οι ΠΝΠ για παράταση της θητείας των σωματείων», σημειώνει η ΕΣΑΚ.

Παράλληλα, στηλιτεύει τη στάση των άλλων παρατάξεων στο ΔΣ, ΔΑΚΕ (ΝΔ) - «Κίνηση Συνεργασίας» (ΣΥΡΙΖΑ), που «για 6η κατά σειρά φορά ανέβαλαν και πάλι τις εκλογές, παρότι από πέρυσι έχει λήξει η θητεία του ΔΣ, ψηφίζοντας την πρόταση της "Ενωτικής Πρωτοβουλίας" (ΛΑΕ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ) να επανέλθουμε για εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στα τέλη Σεπτέμβρη και πιθανή ημερομηνία εκλογών αρχές Οκτώβρη... Επικαλούμενοι την κόπωση, τις άδειες και με την "εκτίμησή τους" ότι η κυβέρνηση θα ανανεώσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την παράταση της θητείας των ΔΣ των σωματείων, που λήγει 30 Ιούνη». Μια πρακτική που «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε εξάρτηση της διαδικασίας διεξαγωγής των εκλογών, των συνελεύσεων και ολόκληρης της λειτουργίας των σωματείων από τις εκάστοτε "ορέξεις" των κυβερνώντων».

Η ΕΣΑΚ του Σωματείου «Ευαγγελισμού» καλεί τους εργαζόμενους του νοσοκομείου «να βγάλουν συμπεράσματα στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Να συσπειρωθούν με τις συνεπείς αγωνιστικές δυνάμεις της ΕΣΑΚ, για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας για αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής και εργασίας. Δικαιώματα που είναι άρρηκτα συνυφασμένα με την προστασία της υγείας ολόκληρου του λαού. Να κρατήσουμε το ΣΕΝΕ όρθιο, ζωντανό, αγωνιστικό, μακριά από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ