Τρίτη 25 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΙΩΝΙΔΕΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Απαράδεκτη διαδικασία δίωξης γονιών για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Να σταματήσει κάθε δίωξη απαιτεί το ΚΚΕ

Μια απαράδεκτη διαδικασία δίωξης σε βάρος γονιών και μαθητών έχει κινηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη για τις μαθητικές καταλήψεις στην Ιωνίδειο του Πειραιά, που έγιναν στις αρχές της σχολικής χρονιάς στο πλαίσιο των μεγάλων και γενικευμένων μαθητικών κινητοποιήσεων που διεκδικούσαν μέτρα προστασίας από την πανδημία στα σχολεία. Η διαδικασία ξεκίνησε από ανώνυμες καταγγελίες γονιών που κατονομάζουν μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων, άλλους γονείς, αλλά και μαθητές και βασίζεται στον Ποινικό Κώδικα που θεωρεί την κατάληψη ποινικό αδίκημα, αποδίδοντας στους γονείς τις κατηγορίες για ηθική αυτουργία, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων!

Στο πλευρό των γονιών που διώκονται στέκεται το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής. Είχε καταγγείλει την υπόθεση από το Γενάρη, οπότε γονείς είχαν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις και επανέρχεται τώρα με νέα καταγγελία με αφορμή τις κλήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που συνεχίζονται.

«Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση πώς προχωρά η συγκεκριμένη υπόθεση όταν πολύ καλά γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο οι ανώνυμες καταγγελίες κατά κανόνα μπαίνουν στο αρχείο», σημειώνει η Ομοσπονδία, που τονίζει μεταξύ άλλων: «Οι γονείς, με σεβασμό και ευθύνη απέναντι στα παιδιά, έχουμε υποχρέωση να αναδεικνύουμε τα προβλήματα της μόρφωσης και να οργανώνουμε τη δράση για την επίλυσή τους, μέσω των συλλογικών μας οργάνων.

Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια να τρομοκρατήσει και να βάλει εμπόδια στους αγώνες που πηγάζουν από τις αγωνίες μας για το μέλλον της μόρφωσης και της υγείας των παιδιών μας. Συμπαραστεκόμαστε αμέριστα στους συναδέλφους και δηλώνουμε, για ακόμη μια φορά, ότι ως Ομοσπονδία Αττικής με τα μέλη μας, τις Ενώσεις και τους Συλλόγους θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων για τα παιδιά μας».

ΚΚΕ: Εδώ και τώρα να μπει στο αρχείο η υπόθεση

Να σταματήσει κάθε δίωξη στους γονείς μαθητών της Ιωνιδείου Σχολής του Πειραιά απαιτεί το ΚΚΕ. Σε σχετικό σχόλιο που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος σημειώνεται:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κίνηση ποινικής διαδικασίας σε βάρος γονέων μαθητών της Ιωνιδείου του Πειραιά, μελών του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Οι γονείς που καταγγέλλονται, στήριξαν τις αγωνιστικές αποφάσεις και κινητοποιήσεις του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου και των μαθητών της Ιωνιδείου, τον περασμένο Σεπτέμβρη, με τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματά τους για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα προστασίας της υγείας της σχολικής κοινότητας.

Το άνοιγμα της δικογραφίας αναδεικνύει ανυπόστατες και ανώνυμες καταγγελίες, που αναφέρονται στα παιδιά που αγωνίζονται ως "αλήτες", στοχοποιώντας ονομαστικά τα ίδια και τους γονείς τους. Μάλιστα, η ανώνυμη καταγγελία δεν διστάζει να κατονομάσει γονείς και με την πολιτική τους ιδιότητα, ως μέλη του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων. Επιπλέον, ερωτηματικά προκαλεί η "σπουδή" της εισαγγελέως να δώσει συνέχεια στην υπόθεση, ενώ, με βάση τον νόμο, μπορούν οι ανώνυμες καταγγελίες να τεθούν απευθείας στο αρχείο.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τον αντιδραστικό κατήφορο. Αλλωστε η ίδια πρωτοστάτησε στη συκοφάντηση των μαθητικών αγώνων και στην προσπάθεια καταστολής τους.

Απαιτούμε, εδώ και τώρα, να μπει στο αρχείο η υπόθεση και να σταματήσει οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης της αγωνιστικής δράσης των μαθητών και των γονιών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ