Τρίτη 25 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ «ΘΡΙΑΣΙΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι στις δημόσιες μονάδες Υγείας - Πρόνοιας

Νέες κινητοποιήσεις για την αναγκαία ενίσχυση σε προσωπικό

Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
Να σταματήσει η προσπάθεια διαίρεσης των εργαζομένων και καλλιέργειας ψεύτικων ελπίδων. Να μονιμοποιηθούν με νομοθετική ρύθμιση οι συμβασιούχοι στις δημόσιες μονάδες Υγείας - Πρόνοιας και να γίνουν επείγουσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Με τις παραπάνω δίκαιες διεκδικήσεις απαντάει - μεταφέροντας την αγανάκτηση των υγειονομικών - το Σωματείο Εργαζομένων «Θριάσιου» Νοσοκομείου στις πρόσφατες κυβερνητικές δηλώσεις για «μοριοδότηση» των επικουρικών νοσηλευτών, χωρίς καμία αναφορά στους υπόλοιπους χιλιάδες συμβασιούχους.

Το Σωματείο προχωρά μάλιστα την Τρίτη 1η Ιούνη σε νέα συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου και σε στάση εργασίας την Τετάρτη 16 Ιούνη, με συμμετοχή στις συγκεντρώσεις στα υπουργεία Εργασίας και Υγείας, απαιτώντας προσλήψεις και μονιμοποιήσεις προσωπικού, ώστε να αντεπεξέλθει το νοσοκομείο στην αυξημένη πίεση που θα δεχτεί με την επαναλειτουργία του ως γενικού νοσοκομείου.

Παράλληλα το Σωματείο υπενθυμίζει την αρνητική εμπειρία της προκήρυξης 2Κ/2019, όπου εκατοντάδες επικουρικοί με πολύχρονη προϋπηρεσία στις δημόσιες μονάδες Υγείας έμειναν εκτός, παρά την πολυδιαφημισμένη - από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ - «μοριοδότηση».

Κι όλα αυτά όταν είναι χιλιάδες εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις που εργάζονται στις δημόσιες μονάδες Υγείας - Πρόνοιας, καλύπτοντας σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων, και σύμφωνα με τις ανεπαρκέστατες προβλέψεις των Οργανισμών ξεπερνούν τις 20.000 κενές οργανικές θέσεις.

«Εργάζονται δίπλα στους μόνιμους συναδέλφους αλλά με "πετσοκομμένα" εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, εκτεθειμένοι σε βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς παράγοντες κινδύνου, χωρίς να παίρνονται τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας μας, όπως αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι χιλιάδες συνάδελφοί μας έχουν νοσήσει από τον SARS-CοV-2 και δεκάδες έχουν χάσει τη ζωή τους, χωρίς καμία ακόμη αποζημίωση και ενίσχυση των οικογενειών τους. Εχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και τυχόν απόλυσή τους, εκτός από τα προβλήματα επιβίωσης στους ίδιους και στις οικογένειές τους, θα προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των μονάδων Υγείας - Πρόνοιας, ιδιαίτερα στις σημερινές κρίσιμες συνθήκες, όπου η ισχυρή πίεση από την επιδημία στο σύστημα Υγείας, σε συνδυασμό με την ανάγκη αποκατάστασης κλινικών και νοσοκομείων για την αντιμετώπιση των υπόλοιπων παθήσεων, αυξάνουν τις απαιτήσεις για προσωπικό», σημειώνει το Σωματείο, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το «Θριάσιο», με κενές 230 οργανικές θέσεις προσωπικού ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα κινδυνεύουν με απόλυση 163 (59 επικουρικοί και 104 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου) και ακολουθούν άλλοι 21 εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Το Σωματείο Εργαζομένων απαιτεί:

  • Αμεση πρόσληψη όλων των ειδικευμένων πνευμονολόγων, παθολόγων, εντατικολόγων και αναισθησιολόγων που συμμετείχαν στις κρίσεις για τις προκηρυχθείσες θέσεις.
  • Αμεση πρόσληψη χιλιάδων υγειονομικών, αξιοποιώντας την κατάσταση επιλαχόντων στην προκήρυξη 2Κ και στις καταστάσεις ενδιαφερομένων για επικουρικό προσωπικό.
  • Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ