Τρίτη 11 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Σε θέσεις μάχης ενάντια στο νέο αντεργατικό έκτρωμα

Χωρίς ανάπαυλα τα συνδικάτα συνεχίζουν τη μάχη μετά τον πρόσφατο μεγάλο απεργιακό σταθμό της 6ης Μάη. Μπαίνουν μπροστά, σχεδιάζουν άμεσα τις παρεμβάσεις τους και με επεξεργασμένη επιχειρηματολογία κατά κλάδο και χώρο δουλειάς προχωρούν στην ενημέρωση όλων των εργαζομένων, εξηγώντας γιατί το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αιτία πολέμου για το εργατικό κίνημα.

Αυτό το κλίμα μάχης μεταφέρθηκε στη χτεσινή πολύ μαζική σύσκεψη συνδικάτων, συνδικαλιστών και εργαζομένων, στο Πεδίον του Αρεως που οργάνωσαν Σωματεία και Ομοσπονδίες.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προετοιμάζουν από τώρα μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την επόμενη μέρα της δημοσιοποίησης του νομοσχεδίου, με αίτημα: «Να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα». Αλλά και τη συνέχεια με μεγάλη πανελλαδική πανεργατική απεργία σε χρόνο που θα κριθεί ο πιο κατάλληλος, ανάλογα με τις εξελίξεις.

Στη σύσκεψη αναδείχτηκαν τόσο η πείρα από την οργάνωση της Πρωτομαγιάτικης απεργίας σε μεγάλους χώρους δουλειάς, η δυνατότητα να αγκαλιάσει αυτή η δράση και νέα σωματεία, όσο και το μαχητικό περιεχόμενο της πάλης. Μια πάλη που πλέον βάζει στο επίκεντρο όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των τελευταίων ετών που ψήφισαν κι εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, απαιτώντας το ξήλωμά του. Αυτήν τη μάχη κλιμακώνουν τα συνδικάτα για να μη μείνει ούτε «κόμμα» από τους νόμους που γενίκευσαν την ευελιξία, καθιέρωσαν τη «διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου» διαλύοντας το 8ωρο, περιόρισαν το δικαίωμα στην απεργία και τις διαδηλώσεις, κατάργησαν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και που σήμερα ο νόμος Χατζηδάκη ετοιμάζεται να βάλει το «κερασάκι στην τούρτα».

Την εισήγηση στη χτεσινή σύσκεψη έκανε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, αναλύοντας το πλαίσιο αιτημάτων που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει το ζήτημα επαναφοράς επικαιροποιημένου σχεδίου νόμου στη βάση της απόφασης που είχαν πάρει 530 σωματεία και αφορούσε τις ΣΣΕ. Τον λόγο πήραν επίσης μια σειρά συνδικαλιστές από σωματεία που δραστηριοποιούνται στην Αττική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ