Τρίτη 11 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Προκλητική απεργοσπαστική επίθεση σε εργοτάξιο οδοποιίας

Η εργοδοσία επιτέθηκε και τραυμάτισε με ερπυστριοφόρο όχημα τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου

Την απεργοσπαστική στάση της εργοδοσίας της κατασκευαστικής εταιρείας «Μπακαλάρος Κατασκευαστική ΑΕ», στις 6 Μάη, στο εργοτάξιο της ανάπλασης του κεντρικού δρόμου στο Νυδρί, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας, αφού στην προσπάθειά της να σπείρει τρομοκρατία επιτέθηκε στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, τραυματίζοντάς τον.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η εργοδοσία προσπάθησε τη μέρα της πανελλαδικής απεργίας να στείλει τους εργαζόμενους στη δουλειά, κίνηση που αποτράπηκε από την παρέμβαση συνδικαλιστών το πρωί της Πέμπτης. Ωστόσο η εργοδοσία αξιοποίησε την αποχώρηση των συνδικαλιστών ώστε να πιέσει τους εργαζόμενους να πάνε για δουλειά, γεγονός που αποτράπηκε για άλλη μια φορά, μετά από νέα παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων». Οπως τονίζει το Εργατικό Κέντρο, η εργοδοσία «το απόγευμα προσπάθησε ξανά να γράψει στα παλιά της τα παπούτσια την απόφαση για απεργία» και «ο γιος του εργολάβου, χωρίς άδεια χειριστή, επιχείρησε να λειτουργήσει ερπυστριοφόρο όχημα επειδή "είναι δικό του" και κινήθηκε ενάντια στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, με σκοπό να τον ποδοπατήσει, τραυματίζοντάς τον στο πόδι και έπειτα στο χέρι!».

Η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων δεν θα περάσει, τονίζεται στην ανακοίνωση, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η συγκεκριμένη εγκληματική ενέργεια δεν θα μείνει αναπάντητη από τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους» του νησιού.

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει ότι στο συγκεκριμένο εργοτάξιο με ευθύνη της εργοδοσίας δεν τηρείται κανένα μέτρο ασφάλειας για εργαζόμενους και κατοίκους, με αποτέλεσμα σχεδόν καθημερινά να καταγράφονται τραυματισμοί, ενώ έχουν επιβληθεί στους εργάτες εξαντλητικά ωράρια και είναι εκτεθειμένοι σε ήλιο και βροχή. Παρά τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων, που υπομένουν τις σοβαρές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου, ο εργολάβος φέρνει τους εργάτες με το σταγονόμετρο, επιδιώκοντας την εντατικοποίηση και τα ελλιπή μέτρα προστασίας.

«Για μια ακόμα φορά προειδοποιούμε την κατασκευαστική εταιρία "Μπακαλάρος Κατασκευαστική ΑΕ" να σταματήσει να θεωρεί εργάτες στο έργο και κατοίκους αναλώσιμους για τα κέρδη της», τονίζει το Εργατικό Κέντρο και αναδεικνύει επίσης τις σοβαρές ευθύνες του δήμου, αλλά και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ