Τρίτη 11 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ» ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Ολοι στον αγώνα για να μείνουμε μέσα από τα «συρματοπλέγματα» του εργοστασίου

Κάλεσμα μπροστά στη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης 13/5

RIZOSPASTIS

«Οι παγίδες, ο αποπροσανατολισμός και τα τρομοκρατικά ψευτοδιλήμματα θα αυξηθούν από την πλευρά της κυβέρνησης και διαφόρων μηχανισμών που υπερασπίζονται τα επενδυτικά επιχειρηματικά συμφέροντα»: Τα παραπάνω τονίζουν στο κάλεσμά τους για τη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης 13 Μάη οι εκλεγμένοι με τον συνδυασμό του «Εργατικού Αγωνιστικού Μετώπου» στο ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

Με τους εγκληματικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ να μπαίνουν στην τελική ευθεία, γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να παραδώσει τη ΛΑΡΚΟ στα επιχειρηματικά μονοπώλια, χωρίς εκκρεμότητες και δεσμεύσεις. Και, κυρίως, χωρίς το «βαρίδι» που αποτελούν για την κυβέρνηση και τους επενδυτές οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους.

Ως «πολιορκητικό κριό» για να «σπάσει» τον 17μηνο αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την παγίδα των αποζημιώσεων και του «αντικοινωνικού πακέτου», και εκβιάζει την απόσπαση από τους εργαζόμενους της συναίνεσης και της αποδοχής των απολύσεών τους. Μια παγίδα που εργαζόμενοι έχουν απορρίψει με συλλογικές αποφάσεις από τον περασμένο Οκτώβρη, ενώ η νέα προσπάθεια να περάσει, στη Γενική Συνέλευση της προηγούμενης Πέμπτης, απέτυχε.

«Σε αυτό το τελικό στάδιο, σε αυτήν την τελική μάχη, κρίνεται το αν θα μείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή και θα συνεχίσει να λειτουργεί, αν θα εργαζόμαστε όλοι, αν θα έχουμε δικαιώματα, αν θα επιβάλουμε να μας καταβληθεί και το τελευταίο ευρώ που μας χρωστάνε για την εργασία μας μέχρι σήμερα οι κυβερνήσεις και οι πολιτικοί προϊστάμενοι της ΛΑΡΚΟ, ως εργοδότες», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» και προσθέτει: «Είναι παγίδα σήμερα μετά από 17 μήνες αγώνα "να προτείνουμε στην κυβέρνηση να μας αποζημιώσει". Αποζημίωση σημαίνει απόλυση. Απόλυση σημαίνει έξω από την εργασία. Εξω από την εργασία σημαίνει ότι δεν υπάρχει επόμενη μέρα. Σημαίνει ότι αν έρθει επενδυτής θα διαλέξει όσους θέλει και με τους όρους που θέλει. Σημαίνει ότι αν δεν βρεθεί επενδυτής η ΛΑΡΚΟ θα κλείσει και εμείς δεν θα 'μαστε μέσα σε αυτή για να διεκδικήσουμε τη συνέχιση της λειτουργίας της».

Καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίσουν να στέκονται όρθιοι μέχρι το τέλος και με ενότητα, ξεκάθαρο στόχο και αποφασιστικότητα να δώσουν συνέχεια στον αγώνα για να μη σταματήσει η ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και να καταβληθούν τα χρήματα που οι εργαζόμενοι δικαιούνται μέσα από τις Συλλογικές Συμβάσεις και τα οποία έχουν κοπεί με μονομερείς αποφάσεις.

Τονίζει επίσης ότι μόνο αν οι εργαζόμενοι μείνουν συσπειρωμένοι και αταλάντευτοι στον στόχο τους θα εξασφαλίσουν, είτε προκύψει είτε δεν προκύψει επενδυτικό σχήμα για τη ΛΑΡΚΟ, ότι και στις δύο περιπτώσεις θα βρίσκονται «μέσα από τα συρματοπλέγματα». Ετσι, σε περίπτωση που υπάρξει επενδυτικό σχήμα θα δοθεί συνέχεια στον αγώνα για πρόσληψη όλων των εργαζομένων, ενώ αν δεν προκύψει, οι εργαζόμενοι θα απαιτήσουν από την κυβέρνηση τη συνέχιση της λειτουργίας και το σταμάτημα της εκκαθάρισης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εκλεγμένοι με το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» στο επιχειρησιακό Σωματείο της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας καλούν τους εργαζόμενους να μην πέσουν στην παγίδα της κυβέρνησης, να δώσουν συνέχεια στον δίκαιο αγώνα τους και μέσα από τη Γενική Συνέλευση να στείλουν ένα ξεκάθαρο και ομόφωνο μήνυμα: «Εδώ θα μας βρουν οι επενδυτές τους, ντουβάρι με τα ντουβάρια του εργοστασίου».

Επιπλέον, μπροστά στις εξελίξεις και στη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης, το «Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» διοργάνωσε σύσκεψη στον οικισμό της Λάρυμνας το βράδυ της Δευτέρας 10 Μάη, όπου για μία ακόμα φορά έγινε ξεκάθαρη η διάθεση για συνέχιση του αγώνα, ενώ μέσα από τις τοποθετήσεις και τη συζήτηση αναδείχθηκαν πτυχές της παγίδας που η κυβέρνηση επιδιώκει να ρίξει τους εργαζόμενους, και επισημάνθηκε το ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν μέχρι σήμερα στην εργασία τους οφείλεται στον αγώνα που έχουν δώσει μέχρι σήμερα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ