Τετάρτη 14 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανεπιθύμητοι οι υμνητές των ναζί, κυβέρνηση και Περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Παραστρατιωτική οργάνωση με σχέσεις με το ΝΑΤΟ οργανώνει κατάπτυστη εκδήλωση «τιμής» στους ναζί εισβολείς στην Κρήτη

Η αφίσα της κατάπτυστης εκδήλωσης
Η αφίσα της κατάπτυστης εκδήλωσης
Κατάπτυστη εκδήλωση για τους ναζί αλεξιπτωτιστές που συμμετείχαν στην εισβολή στην Κρήτη διοργανώνει η παραστρατιωτική οργάνωση «Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών», με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 80 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης.

Η αφίσα που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα προβάλλει την εκδήλωση που τιτλοφορείται «Kreta Memorial» (Μνήμη Κρήτης), προγραμματίζεται για το χρονικό διάστημα 17 - 23 Μάη και περιλαμβάνει επισκέψεις σε τοποθεσίες όπου προσγειώθηκαν οι αλεξιπτωτιστές, σε μνημεία και μουσεία, αλλά και άλμα με αλεξίπτωτο στο αεροδρόμιο του Μάλεμε, προφανώς ως κάποιου είδους αναπαράσταση.

Και προκειμένου να μην αφήσει περιθώρια παρεξήγησης, η παραστρατιωτική οργάνωση ξεκαθαρίζει ευθύς ποιους πρόκειται να τιμήσει, χαρακτηρίζοντας τους ναζί αλεξιπτωτιστές την «ελίτ του Γ' Ράιχ», οι οποίοι «με τιμή» κατέκτησαν την Κρήτη... Είναι χαρακτηριστικό ότι και η γραμματοσειρά «KRETA» που χρησιμοποιείται στην αφίσα παραπέμπει στο περιβραχιόνιο που φορούσαν ως διακριτικό οι ναζί αλεξιπτωτιστές που συμμετείχαν στην εισβολή, ενώ και το επετειακό μετάλλιο που θα μοιράσει στους συμμετέχοντες παραπέμπει στον «Σιδηρό Σταυρό», στο οποίο μάλιστα έχουν συμπεριλάβει και το σήμα της ΕΕ...

Ο «Σύνδεσμος Ευρωπαίων Αλεξιπτωτιστών» είναι διεθνής παραστρατιωτική οργάνωση με έδρα το Σαλέρνο της Ιταλίας και με κέντρο εκπαίδευσης στη Σλοβακία.

Παρουσιάζεται ως Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση στην οποία μπορούν να συμμετέχουν αλεξιπτωτιστές των Ενόπλων Δυνάμεων των χωρών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, τόσο εν ενεργεία όσο και εν αποστρατεία, ενώ παρουσιάζεται και ως κέντρο εκπαίδευσης αλεξιπτωτιστών, πολιτών αλλά και στρατιωτικών.

Μάλιστα στην ιστοσελίδα της δηλώνει ότι έχει αναγνωριστεί ως επίσημος προμηθευτής του ΝΑΤΟ (NCAGE code AN876).

Ο Σύνδεσμος έχει ενεργά παραρτήματα στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ενώ συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιό του ο Γιώργος Κασαγιάννης και στην Εκτελεστική Επιτροπή οι Θωμάς Αποστόλου και Παρασκευάς Καζάς. Μετά την κατακραυγή η παραστρατιωτική οργάνωση έσπευσε να αλλάξει το οργανόγραμμα που είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της, «εξαφανίζοντας» τους δύο από τους τρεις Ελληνες μέλη της, ένας εκ των οποίων είναι μάλιστα εν ενεργεία αστυνομικός.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι μέχρι αργά χτες δεν υπήρχε κάποια επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση.

Πρόκληση απέναντι στο λαό της Κρήτης, εκτεθειμένοι όσοι στηρίζουν τη δράση Ευρωπαίων και ΝΑΤΟικών φονιάδων

Η Επιτροπή Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της για την κατάπτυστη εκδήλωση, τονίζει:

«Η δημοσιοποίηση πραγματοποίησης της κατάπτυστης εκδήλωσης "τιμής" στους ναζιστές αλεξιπτωτιστές από την οργάνωση "Ευρωπαίοι αλεξιπτωτιστές", στο πλαίσιο της επετείου της ηρωικής Μάχης της Κρήτης, αποτελεί πρόκληση απέναντι στην αντιφασιστική συνείδηση του κρητικού λαού, στις θηριωδίες που υπέμεινε και τους χιλιάδες νεκρούς που θυσίασε στον βωμό του ηρωικού αντιφασιστικού αγώνα των λαών.

Ακόμα πιο προκλητικό είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη οργάνωση φέρεται ότι ανήκει επισήμως στις "εφεδρείες" των στρατιωτικών δυνάμεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, και ακόμα ότι ο πρόεδρος και άλλα μέλη της είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί χωρών της ΕΕ. Επίσης φαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνουν αντίστοιχες φιέστες στο πλαίσιο των εορτασμών της Μάχης της Κρήτης με την ανοχή κυβερνήσεων και τοπικών φορέων.

Για άλλη μια φορά είναι εκτεθειμένοι η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, η περιφερειακή και δημοτικές αρχές του νησιού, που στηρίζουν μέχρι τα μπούνια τη δράση των Ευρωπαίων και ΝΑΤΟικών φονιάδων στην περιοχή, με τις διευκολύνσεις που παρέχουν για τη λειτουργία της βάσης της Σούδας και πολλών άλλων εγκαταστάσεων, βάζοντας σε σοβαρούς κινδύνους το λαό μας.

Αυτή η στάση, σε συνδυασμό με την προώθηση μιας σειράς αντιδραστικών προγραμμάτων της ΕΕ που ξεπλένουν τον φασισμό, τη στήριξη σε φιλοναζιστικές κυβερνήσεις των Βαλτικών και άλλων χωρών της Ευρώπης, την απαράδεκτη υπόθαλψη του ναζιστή ευρωβουλευτή πρώην χρυσαυγίτη Λαγού, έως και η υλοποίηση απαράδεκτων εκπαιδευτικών προγραμμάτων όπως το "Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα", είναι ενέργειες που δίνουν αέρα στα πανιά κάθε λογής απογόνων των ναζιστών.

Η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Κρήτης να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Καλούμε τα σωματεία και όλους τους λαϊκούς φορείς να δηλώσουν σθεναρά ότι είναι ανεπιθύμητοι οι υμνητές των ναζί στο νησί μας.

Να μην αφήσουμε τους υμνητές του Χίτλερ και των ναζί να δηλητηριάζουν τη συνείδηση του λαού με φασιστικό μίσος, με την εγκληματική ναζιστική ιδεολογία, που από την ίδια τη φύση της εχθρεύεται το λαϊκό κίνημα».

Καταγγέλλει η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

«Καμία ανοχή σε φασιστο-εκδηλώσεις τιμής των ναζί φασιστών», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, καταγγέλλοντας τη σχεδιαζόμενη εκδήλωση - βεβήλωση της Ιστορίας στα Χανιά. Η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καταγγέλλει όλους όσοι συμμετέχουν και επιτρέπουν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «που προσβάλει βάναυσα τον ελληνικό λαό».

Καλεί τον κρητικό λαό, οργανωμένα με τους φορείς του εργατικού - λαϊκού μαζικού κινήματος, να κινητοποιηθεί και να μην επιτρέψει την πραγματοποίηση αυτής της βάναυσης εκδήλωσης αίσχους των λογής ακροδεξιών - φασιστοειδών στα Χανιά της Κρήτης, φέρνοντας μπροστά στην ευθύνη τους κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση. Να οργανώσει και να δυναμώσει τον αγώνα του για τη διεκδίκηση από την κυβέρνηση των επανορθώσεων - πολεμικών αποζημιώσεων που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org