Τετάρτη 7 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Ούτε ένας λιγότερος στη δουλειά!

Στους δρόμους βγαίνουν την Παρασκευή σε όλη τη χώρα

Στους δρόμους βγαίνουν την Παρασκευή 9 Απρίλη, διεκδικώντας να επιστρέψουν όλοι στη δουλειά, με τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, σωματεία και εργαζόμενοι στον Τουρισμό - Επισιτισμό.

Σε μια περίοδο που κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες έχουν ήδη ξεκινήσει την αντίστροφη μέτρηση για το «άνοιγμα» της τουριστικής σεζόν, βάζοντας στο στόχαστρο μια σειρά από δικαιώματα, οι εργαζόμενοι και τα σωματεία διαδηλώνουν σε όλη τη χώρα.

«Ούτε ένας λιγότερος στη δουλειά!», είναι το μήνυμα που στέλνουν 21 κλαδικά σωματεία, συντονίζοντας τα βήματα και τη δράση τους με συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις την ίδια μέρα. Συγκεκριμένα, την πρωτοβουλία έχουν αναλάβει τα κλαδικά Σωματεία στον Επισιτισμό και στον Τουρισμό Αττικής, Κέρκυρας, Θεσσαλονίκης, Αχαΐας, Λάρισας, Ιωαννίνων, Κω, Ζακύνθου, Θήρας, Ικαρίας - Φούρνων, Λήμνου, Λασιθίου (ΤΑΛΩΣ), Σάμου, Λευκάδας, Κεφαλληνίας - Ιθάκης, Μεσσηνίας, Χανίων, Κάστρου Αμαλιάδας, Εβρου, Λέσβου, Καβάλας - Θάσου.

Στην Αττική, μετά τη μαζική μοτοπορεία και συγκέντρωση των εργαζομένων στον Επισιτισμό την περασμένη Τετάρτη, το Συνδικάτο καλεί σε νέα κινητοποίηση όλων των εργαζομένων του κλάδου την Παρασκευή 9 Απρίλη, στις 11 π.μ., στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (προτομή Μ. Μερκούρη).

Ανάλογες πρωτοβουλίες έχουν ήδη αποφασιστεί σε Κέρκυρα (προσυγκεντρώσεις στις 9.30 π.μ. σε Βίλα Ρόσα, λιμάνι και Μαράσλειο), Θεσσαλονίκη (11 π.μ., Καμάρα), Πάτρα (11 π.μ., Εργατικό Κέντρο), Λευκάδα (5 μ.μ., στην αγορά), Ρόδο (12 μ., πλατεία Κύπρου), Χανιά (6 μ.μ., πλατεία Δημοτικής Αγοράς), Ρέθυμνο (10.30 π.μ., Ενετικό Λιμάνι), Λασίθι (11 π.μ., Λίμνη Αγ. Νικολάου), Ζάκυνθο (11 π.μ., παλιό Εργατικό Κέντρο), Σαντορίνη (1 μ.μ., γραφεία ΕΦΚΑ), Γιάννενα (12 μ., κεντρική πλατεία, μαζί με το Σωματείο Μουσικών), Ηγουμενίτσα (1 μ.μ., Πάνθεον), Ικαρία (12 μ., πλατεία Ευδήλου), Καβάλα (10 π.μ., Επιθεώρηση Εργασίας).

«Στις 9 Απρίλη τον λόγο έχουμε εμείς»: Για τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματά τους μιλούν σε βίντεο που έχουν ετοιμάσει τα σωματεία εργαζόμενοι στον κλάδο (είναι διαθέσιμο στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=gMTGPYjf8tk). «Ακόμα και για τα ελάχιστα που πήραμε δώσαμε πολύ σκληρές μάχες και ακόμα δεν έχουμε τελειώσει με την κυβέρνηση και την εργοδοσία», ξεκαθαρίζουν οι εργαζόμενοι και απευθύνουν κάλεσμα: «Κανένας δεν πρέπει να μείνει έξω από τη μάχη για τη ζωή μας, την οικογένειά μας, τη δουλειά μας. Στις 9 Απρίλη τον λόγο έχουμε εμείς».

Τη στήριξή του στην κινητοποίηση του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Νομού Αχαΐας εκφράζει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ