Τετάρτη 7 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συνέχεια της επίθεσης το νέο Ασφαλιστικό της κυβέρνησης

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας στις 13 Απρίλη

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο Ασφαλιστικό και Εργασιακό νομοσχέδιο, για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του κλάδου, οργανώνει στις 13 Απρίλη στο υπουργείο Εργασίας το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας στις 4 μ.μ.

«Η Κοινωνική Ασφάλιση» - σημειώνει το Συνδικάτο - «είναι δικαίωμα και κατακτήθηκε από τους οικοδόμους και όλους τους εργαζόμενους μέσα από σκληρούς αγώνες, σε σύγκρουση με όλους αυτούς που ζουν από τον δικό μας κόπο και ιδρώτα, σε σύγκρουση με τις πολιτικές όλων των κυβερνήσεων, που κάνουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν νέα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Απαίτηση των μεγαλοκαρχαριών του κλάδου και συνολικά του κεφαλαίου είναι και το "νέο" Ασφαλιστικό που ετοιμάζει να προωθήσει η κυβέρνηση της ΝΔ, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τους προηγούμενους, που 30 χρόνια τώρα ξηλώνουν την Κοινωνική Ασφάλιση. Αποτέλεσμα της αντιασφαλιστικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής είναι η συνεχής αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, οι περικοπές των συντάξεων, η διάλυση βήμα - βήμα του δημόσιου συστήματος Υγείας και η υποβαθμισμένη πρόσβαση σε φάρμακα και περίθαλψη, που σήμερα σε συνθήκες πανδημίας οδηγεί στο να μετράμε απώλειες σε ζωές.

Σε αυτήν την κατεύθυνση έρχεται να κουμπώσει και η ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης για τους νέους ασφαλισμένους από 1/1/2022. Ουσιαστικά με το νέο νομοσχέδιο θα πληρώνουμε για την ασφάλισή μας, ώστε να μπορεί το κράτος να χρηματοδοτεί με ευκολία τους εργοδότες και τα επιχειρηματικά τους σχέδια».

Ταυτόχρονα το Συνδικάτο προβάλλει το πλαίσιο διεκδικήσεων του κλάδου, ενώ για το αντεργατικό νομοσχέδιο σημειώνει πως οι οικοδόμοι και όλοι οι εργαζόμενοι δεν θα αποδεχτούν να δουλεύουν επιπλέον ώρες τζάμπα για τους εργοδότες, ούτε τους περιορισμούς που φέρνει η κυβέρνηση στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα στην απεργία.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org