Τετάρτη 7 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αύριο η κινητοποίηση για τους εργαζόμενους στην «κοινωφελή εργασία»

Σε στάση εργασίας (12 μ. έως λήξη ωραρίου) για τους εργαζόμενους στα προγράμματα «κοινωφελούς εργασίας» και παράσταση διαμαρτυρίας, στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας, προχωρούν αύριο Πέμπτη το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής.

Η κινητοποίηση οργανώνεται καθώς 36.000 εργαζόμενοι στην «κοινωφελή εργασία» βρίσκονται το επόμενο διάστημα αντιμέτωποι με τη λήξη των προγραμμάτων και την απόλυσή τους. Οπως εξηγούν τα σωματεία, οι χιλιάδες εργαζόμενοι στο πρόγραμμα που πετιούνται στην ανεργία αποτελούν κατά κύριο λόγο μακροχρόνια ανέργους και μέλη πολύτεκνων οικογενειών.

«Καμία απόλυση εργαζόμενου στην "κοινωφελή εργασία"!», απαιτούν το Συνδικάτο ΟΤΑ και ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Περιφέρεια Αττικής. Μπροστά στη δίμηνη παράταση που προαναγγέλλει η ΚΕΔΕ, καλούν τους εργαζόμενους να μην υποχωρήσουν από τον αγώνα αλλά να διεκδικήσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τα αιτήματά τους. Ακόμα και να ανακοινωθεί η εν λόγω παράταση από την κυβέρνηση, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα, δεν δίνει λύση στα σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων, τονίζουν τα σωματεία.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org