Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
Κινητοποιήσεις γονέων για τη σχολική στέγη στη Θεσσαλονίκη

Με συνέχιση και κλιμάκωση της δράσης τους για ασφαλή λειτουργία των σχολείων και ενάντια στην τοποθέτηση KIBO στις αυλές σχολείων απαντούν οι Σύλλογοι Γονέων στις προκλητικές δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης που χαρακτήρισε τις ανησυχίες και τις αντιδράσεις τους «επαναστατική γυμναστική».

Χτες Τετάρτη, με πρωτοβουλία της Ενωσης Γονέων της Δ' Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση - σύσκεψη στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας, όπου αποφασίστηκε συνέχιση και κλιμάκωση της δράσης των γονέων με πολύμορφες παρεμβάσεις, στο πλαίσιο των οποίων και παρέμβαση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων και της Ενωσης Γονέων ανέδειξαν την αντίθεσή τους στις αντιδραστικές αλλαγές στην Εκπαίδευση και ζητούν να μην εφαρμοστούν οι αλλαγές για την πρόσβαση στα ΑΕΙ, η «Τράπεζα Θεμάτων». Ανέγερση νέων σχολείων με σύγχρονες υποδομές. Ανέγερση νηπιαγωγείων σε κάθε γειτονιά. Να μην τοποθετηθούν προκάτ σχολικές αίθουσες σε αυλές σχολείων. Επιπλέον προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία.

Στο μεταξύ, το πρωί της Τρίτης, ο Σύλλογος Γονέων του 90ού Δημοτικού Σχολείου, με σύνθημα «Θέλουμε ανθρώπινα και ασφαλή σχολεία όχι KIBO μέσα στην πανδημία», προχώρησε σε δράση ενημέρωσης της γειτονιάς για την απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης να τοποθετηθούν αίθουσες - προκάτ για να μεταφερθούν επιπλέον μαθητές προσχολικής αγωγής εν μέσω πανδημίας στο σχολείο που ήδη φιλοξενεί μεγαλύτερο αριθμό μαθητών από αυτόν που προβλέπεται. Στο κτίριο του σχολείου συστεγάζεται ήδη το Δημοτικό και το 7ο Νηπιαγωγείο, και σχεδιάζεται η τοποθέτηση δύο KIBO για τη στέγαση επιπλέον 50 προνηπίων.

Την ώρα που οι ανάγκες της Προσχολικής Αγωγής αντιμετωπίζονται στήνοντας σαρδελοκούτια και εξαφανίζοντας τις αυλές των σχολείων, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος πανηγύρισε για... επιτυχίες της διοίκησής του στην εφαρμογή της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, επιβεβαιώνοντας απλά ότι σε καιρό πανδημίας συνωστίζονται ακόμη περισσότεροι μαθητές μέσα στα σχολεία, καταργούνται χρήσιμες βοηθητικές αίθουσες και περιορίζονται οι αυλές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ