Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στο πλευρό των σπουδαστών της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ

Η Τομεακή Οργάνωση Αιτωλοακαρνανίας της ΚΝΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων σπουδαστών της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Αγρινίου, οι οποίοι διεκδικούν την κατάργηση του νόμου 4763/21-12-2020 που ψήφισε η κυβέρνηση τον Δεκέμβρη του 2020.

Ο νόμος αυτός απαξιώνει ακόμα περισσότερο τις σχολές ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ, που αντί για πτυχίο επιπέδου 4 (αντίστοιχο του Λυκείου) θα δίνουν στους σπουδαστές τίτλο σπουδών επιπέδου 3 (κάτι μεταξύ Γυμνασίου και Λυκείου δηλαδή, αντίστοιχο των παλιών ΣΕΚ).

Η ΤΟ Αιτωλοακαρνανίας απαιτεί να αποσυρθούν τώρα οι διατάξεις του νόμου για τις σχολές ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ και σημειώνει:

«Η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, αντί να πάρει μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων συνολικά στην Παιδεία, ψηφίζει νόμους που απαξιώνουν το δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας, βάζουν φραγμούς στη μόρφωση, ενισχύουν την καταστολή και στο όνομα της ασφάλειας φέρνει την αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι θα εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα. Ο κοινός αγώνας μαθητών - σπουδαστών - φοιτητών - εκπαιδευτικών - γονιών - εργαζομένων θα καταργήσει αυτούς τους νόμους στην πράξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ