Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προσπάθειες παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης

Την προσπάθεια της εργοδοσίας της «Unipharma - Intermed» να παρεμποδίσει την εξόρμηση εκλεγμένων συνδικαλιστών του έξω από τις εγκαταστάσεις της, καλώντας την αστυνομία, καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Αττικής. Τα μέλη του Συνδικάτου που ενημερώνουν τους συναδέλφους τους, μοιράζοντας ανακοινώσεις, χαρακτηρίζονται «ύποπτα στοιχεία» από την εργοδοσία, η οποία «κατ' επανάληψη τους τελευταίους δύο μήνες» καλεί την αστυνομία. Παράλληλα η εταιρεία, επικαλούμενη την πανδημία, έχει απαντήσει αρνητικά στο αίτημα του Συνδικάτου για συνάντηση, αίτημα που έγινε «ύστερα από ανώνυμες καταγγελίες εργαζομένων για αρκετά κρούσματα».

«Η εργοδοσία των "Unipharma - Intermed", έχοντας ως λαμπρό παράδειγμα το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση (...) καλεί την αστυνομία με σκοπό τον εκφοβισμό των μελών του Συνδικάτου και των ίδιων των εργαζομένων», τονίζει το Συνδικάτο και ξεκαθαρίζει ότι κόντρα στην προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης «θα συνεχίσει να μπαίνει μπροστά, να ενημερώνει τους εργαζόμενους του κλάδου, να οργανώνει και να διεκδικεί».

Στο μεταξύ, η εργοδοσία της ΕΒΓΑ απέστειλε έγγραφο με το οποίο ...ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων ότι δεν μπορεί να αναρτά τις ανακοινώσεις του και τις αφίσες του στους πίνακες. Εκτός από τις ανακοινώσεις και τις αφίσες του Σωματείου, βέβαια, την «ενοχλεί» επίσης κάθε αίτημα των εργαζομένων. Ετσι, όπως καταγγέλλει το Σωματείο, η εργοδοσία αρνείται «από την υπογραφή Επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας έως και το πιο μικρό αίτημα», ενώ με διάφορες αφορμές διαμηνύει στους εργαζόμενους ότι δεν πρέπει να ζητούν αύξηση στο μισθό τους. «Στόχος τους είναι ένας, η φίμωση του Σωματείου και η διάσπασή μας», τονίζει το Σωματείο και προσθέτει ότι «η ενότητά μας και ο αγώνας μας θα σπάσουν την τρομοκρατία της εργοδοσίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ