Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Σήμερα η συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Κινητοποιήσεις σε Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Καβάλα

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στην Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στην Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης
Σε κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε άλλες περιοχές της χώρας προχωρούν σήμερα Παρασκευή δεκάδες σωματεία εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό. «Κανένας χωρίς εισόδημα. Κανείς ανασφάλιστος. Μέτρα προστασίας της υγείας. Επαναπρόσληψη όλων των εποχικών και ελαστικά εργαζομένων», είναι η απαίτηση σωματείων και εργαζομένων.

Στην Αττική, το κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων, μαζί με επιχειρησιακά σωματεία, καλούν σήμερα στις 12 μ. σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας.

Επίσης, σήμερα, έχουν προγραμματιστεί οι εξής παρεμβάσεις: Στην Κέρκυρα, το κλαδικό Συνδικάτο και επιχειρησιακά σωματεία, καλούν σε κινητοποίηση με προσυγκεντρώσεις στις 9.30 π.μ. σε τέσσερα σημεία (Βίλλα Ρόσσα, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και δημαρχείο). Στη Θεσσαλονίκη, το Συνδικάτο Εργαζομένων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ) οργανώνει κινητοποίηση, στις 11 π.μ., στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης και στη συνέχεια παρέμβαση στον ΟΑΕΔ. Στη Ρόδο, τα Σωματεία Εργαζομένων στα ξενοδοχεία «Amilia Mare», «Miramare» και «Sheraton» και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον Επισιτισμό - Τουρισμό θα προχωρήσουν, στις 12 μ., σε διαμαρτυρία στην Ενωση Ξενοδόχων. Το κλαδικό Συνδικάτο Καβάλας - Θάσου προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας, στις 11 π.μ., στον ΟΑΕΔ Καβάλας.

Οι κινητοποιήσεις, που οργανώνονται στο πλαίσιο της βδομάδας δράσης των σωματείων του κλάδου, απέκτησαν ακόμα μεγαλύτερη σημασία στο έδαφος των καταγγελιών εργαζομένων που έχουν μείνει ανασφάλιστοι. Συγκεκριμένα, 80.000 εργαζόμενοι, εποχικοί που έκαναν μονομερείς δηλώσεις αναστολής αλλά και ελαστικά απασχολούμενοι σε ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας που βρίσκονται επίσης σε αναστολή, έχουν μείνει ανασφάλιστοι καθώς το κράτος, παρά τη σχετική του υποχρέωση, δεν έχει καλύψει ούτε ένα ένσημο.

Το κλαδικό Συνδικάτο της Αττικής απαιτεί από την κυβέρνηση «να πληρώσουν και να ασφαλίσουν τους 80.000 εργαζόμενους. Να διασφαλίσουν με νόμο την επαναπρόσληψή τους και να βάλουν στους λογαριασμούς τους όσα τους οφείλουν». Καλεί, επίσης, για μια ακόμα φορά τον υπουργό Εργασίας να συναντήσει την αντιπροσωπεία των σωματείων.

Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη, πέρα από τη σημερινή του κινητοποίηση, το ΣΕΤΕΠΕ πραγματοποίησε χτες παρέμβαση στην Ενωση Ξενοδόχων, απαιτώντας να παρθούν τώρα μέτρα προστασίας του εισοδήματος, της εργασίας και της υγείας των εργαζομένων. Με πανό και συνθήματα, οι εργαζόμενοι πρόβαλαν τις διεκδικήσεις τους και διαμήνυσαν ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ