Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Να ανακληθούν οι απολύσεις στην ΑΝΦΑΡΜ

Να ανακληθούν οι απολύσεις εργαζομένων στην φαρμακοβιομηχανία ΑΝΦΑΡΜ απαιτεί το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Βοιωτίας - Ευβοίας, τονίζοντας ότι επιδίωξη της εργοδοσίας είναι η επιβολή «σιγής νεκροταφείου» μέσα στο χώρο δουλειάς, την ώρα που παρουσιάζει αύξηση στον κύκλο εργασιών και στα κέρδη της.

Οι 4 απολύσεις είχαν γίνει στα μέσα του Γενάρη και, σύμφωνα με το κλαδικό Συνδικάτο, πρόκειται για εργαζόμενους που τον περασμένο Νοέμβρη, μετά και τον εντοπισμό κρουσμάτων στο εργοστάσιο, σε συνεργασία με το Συνδικάτο είχαν διεκδικήσει μέτρα προστασίας.

Το Συνδικάτο και οι απολυμένοι εργαζόμενοι, οι οποίοι εργάζονταν από 4 έως 15 χρόνια στην εταιρεία, προσέφυγαν στο τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας Θηβών. Εκεί η εργοδοσία εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της, ο οποίος επικαλέστηκε το «διευθυντικό δικαίωμα» που παρέχουν οι αντεργατικοί νόμοι τους οποίους έχουν ψηφίσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Η απόφαση της Επιθεώρησης Εργασίας αναμένεται τις επόμενες μέρες.

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν την εργοδοτική τρομοκρατία, να ενισχύσουν τον αγώνα για να επιστρέψουν στη δουλειά οι συνάδελφοί τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ