Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΑΣ ΟΕΧΒΕ
Η αγωγή στην Ομοσπονδία έχει στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων

Την αγωγή σε βάρος της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας (ΟΕΧΒΕ), με την οποία ο επιχειρηματίας Λαυρεντιάδης αξιώνει να εισπράξει 2 εκατ. ευρώ επικαλούμενος «ηθική βλάβη» και «δυσφήμηση διά του Τύπου», καταγγέλλει ο συνδυασμός της ΔΑΣ στην Ομοσπονδία.

Η ΔΑΣ απαιτεί να αποσυρθεί η αγωγή, η οποία στοχεύει στην τρομοκράτηση των εργαζομένων. «Καμιά αγωγή, καμιά προσπάθεια τρομοκράτησης δεν θα σταματήσει τον αγώνα των εργαζομένων», ξεκαθαρίζει.

«Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είναι γνωστός για τα έργα και τις ημέρες του τόσο στα Λιπάσματα Καβάλας, όσο και σε μια σειρά άλλες επιχειρήσεις τις οποίες αφού τις χρησιμοποίησε για τα δικά του συμφέροντα ακολούθως τις κλείνει (Νεοχημική, Ιντερχεμ, Αλάπης Γερολυμάτος κ.ά.)», σημειώνει η ΔΑΣ. Οπως υπενθυμίζει, 133 εργαζόμενοι στα Λιπάσματα, «με σύμβαση αορίστου χρόνου (που έχουν δικαιωθεί και στα δικαστήρια) βρίσκονται έξω από το εργοστάσιο απλήρωτοι», ενώ την ίδια στιγμή η επιχείρηση λειτουργεί με εργαζόμενους «μέσω εργολάβων με σύμβαση ορισμένου χρόνου». Ολα αυτά «γίνονται με την ανοχή, αν όχι και τη στήριξη των κυβερνήσεων, που από τη μια επιτρέπουν τις συγκεκριμένες ενέργειες, από την άλλη δεν παίρνουν κανένα μέτρο για να εφαρμοστούν έστω οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης», υπογραμμίζει.

Στην κατεύθυνση αυτή, εκφράζει τη διαφωνία της με την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας που απομονώνει το πρόβλημα «στη στενή αντιπαράθεση "υγιούς - μη υγιούς επιχειρηματικότητας"», δυσκολεύοντας την «ανάπτυξη αγώνων που θα στοχεύουν στην πραγματική αιτία των προβλημάτων τους, με μέτωπο σε εργοδοσία - κυβέρνηση».

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους «να προσανατολίσουν τον αγώνα τους ενάντια σε εργοδοσία - κυβέρνηση και στα σχέδιά τους», με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες τους, να παλέψουν για «την άμεση λειτουργία του εργοστασίου των Λιπασμάτων με εργαζόμενους με μόνιμη σταθερή δουλειά, την επαναφορά των 133 εργαζομένων που η εταιρεία κρατάει απέξω, την εξόφληση των αποδοχών τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ