Παρασκευή 12 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σε ακόμα πιο οριακή κατάσταση οι αυτοαπασχολούμενοι

«Το νέο lockdown επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την οριακή κατάσταση των ΕΒΕ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτό είναι «το αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης και του τρόπου που έχει διαχειριστεί την πανδημία μέχρι σήμερα», με την απουσία ουσιαστικών μέτρων για την προστασία του λαού και για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

«Με τα αλλεπάλληλα μέτρα περιορισμού, το πλήγμα στο εισόδημα εκατοντάδων χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων είναι συντριπτικό», τονίζει η ΟΒΣΑ. «Τα επαγγέλματα γύρω από τον Τουρισμό έχασαν μια χρονιά, η εστίαση είναι κλειστή για μήνες, το εμπόριο ανοιγοκλείνει και όλοι οι κλάδοι έχουν μικρότερες ή μεγαλύτερες απώλειες. Την ίδια στιγμή η φορολογία μένει αμετάβλητη, οι ρυθμίσεις τρέχουν, οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις δεν σταμάτησαν. Αν τα συνυπολογίσουμε όλα αυτά, τα μέτρα στήριξης ήταν ανεπαρκή και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποκαταστήσουν ούτε τμήμα των απωλειών των προηγούμενων μηνών».

Η ΟΒΣΑ επαναφέρει τα δίκαια αιτήματα που διεκδικεί «πρώτα και κύρια για όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτούς που βρίσκονται σε αναστολή και όσους έχουν εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ».

  • Στο μεταξύ, η Ενωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καλλιθέας πραγματοποίησε συγκέντρωση στο δημαρχείο της πόλης. Κατέθεσε υπόμνημα απαιτώντας μεταξύ άλλων απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για 6 μήνες και στα επαγγελματικά δημοτικά μισθώματα, με βάση εισοδηματικά κριτήρια για τις πληττόμενες επιχειρήσεις, απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών για τραπεζοκαθίσματα για τους μήνες που ισχύουν τα έκτακτα μέτρα κ.ά. Επίσης καλεί τους επαγγελματίες της περιοχής να συμμετάσχουν στη νέα κινητοποίηση που προγραμματίζουν την Τρίτη 16/2, στις 9 π.μ. στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ Καλλιθέας.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ