Παρασκευή 1 Φλεβάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «NEWREST»
Μπλόκαραν την εργοδοτική επίθεση

Με την καθοριστική στήριξη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων
Ζήτημα για εκ νέου διαπραγματεύσεις με στόχο την κατάργηση παροχών όπως αυτές απορρέουν από την επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας έθεσε η εργοδοσία της επιχείρησης κετέρινγκ «Newrest», στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Συγκεκριμένα το επιχειρησιακό σωματείο και η εργοδοσία υπέγραψαν επιχειρησιακή ΣΣΕ πριν είκοσι μέρες με ισχύ από την 1/1/2013 που προβλέπει καμία μείωση στους μισθούς.

Η εργοδοσία προφανώς «μετάνιωσε» για την υπογραφή της και κάλεσε το σωματείο να ανοίξει ξανά το θέμα της σύμβασης με αίτημα να καταργηθούν παροχές (όπως το οικογενειακό επίδομα) και στη συνέχεια κάθε εργαζόμενος να υπογράφει ατομική σύμβαση. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως απείλησε, η εργοδοσία θα προχωρήσει σε δέκα απολύσεις.

Το σωματείο σήμανε «συναγερμό», καλώντας αμέσως τους εργαζόμενους σε γενική συνέλευση η οποία έγινε προχτές. Το σωματείο έθεσε την πρόταση να μην αποδεχτούν καμία αφαίρεση δικαιωμάτων τους και να απορρίψουν την πρόταση της εργοδοσίας. Ταυτόχρονα κάλεσε τη γενική συνέλευση να εξουσιοδοτήσει το ΔΣ για αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που η εργοδοσία προχωρήσει σε απολύσεις. Στη συνέλευση ψήφισαν 101 (σε σύνολο 113) εργαζόμενοι με μυστική ψηφοφορία και με 93 ΝΑΙ και 8 ΟΧΙ υπερψηφίστηκε η πρόταση του σωματείου. Η απόφαση κοινοποιήθηκε στην εργοδοσία, η οποία χτες κάλεσε το σωματείο σε συνάντηση όπου και δήλωσε ότι αποσύρει την πρόταση για εκ νέου διαπραγματεύσεις καθώς και ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις.

Καθοριστική σημασία για τη συσπείρωση και αποφασιστικότητα των εργαζομένων στο επιχειρησιακό τους σωματείο έχει η έμπρακτη στήριξη του κλαδικού συνδικάτου της Αθήνας που βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org