Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Αύριο η διαδικτυακή σύσκεψη για το συντονισμό και την οργάνωση της πάλης

Προετοιμασία αγωνιστικών πρωτοβουλιών και απεργιακής απάντησης στην αντεργατική επίθεση

Συνδικαλιστικές οργανώσεις αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες συντονισμού και οργάνωσης της πάλης απέναντι στην πολιτική που αφήνει το λαό εκτεθειμένο στον κίνδυνο της πανδημίας και επιταχύνει την ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά του.

Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα οργανώνουν διαδικτυακή σύσκεψη αύριο Πέμπτη στις 5.30 μ.μ., με θέμα «Η κατάσταση στους εργασιακούς χώρους και η οργάνωση της πάλης για την υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων μας».

Με κοινή πρόσκλησή τους οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων, Λέσβου, Λάρισας και Πάτρας καλούν όλες τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα πρωτοβάθμια συνδικάτα να συμμετάσχουν στη σύσκεψη. Οπως σημειώνουν, «μπροστά στην κατάσταση που ζούμε στους χώρους δουλειάς και τα σπίτια μας, παίρνουμε την πρωτοβουλία να συζητήσουμε για την οργάνωση των αγώνων και τις εξελίξεις».

Να φτάσει το κάλεσμα σε κάθε συνδικάτο

Μεταξύ των κλαδικών συνδικάτων που έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στη σύσκεψη, το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου - Καλλυντικού Αττικής - Πειραιά και Νήσων έχει ήδη έρθει σε επαφή με επιχειρησιακά σωματεία, καλώντας τους εκπροσώπους τους να πάρουν μέρος στην πρωτοβουλία.

Οπως εξηγεί ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Στάθης Σταθουλόπουλος, το κάλεσμα έχει φτάσει μέχρι στιγμής σε μια σειρά επιχειρησιακά σωματεία, από τα οποία τέσσερα έχουν ανταποκριθεί θετικά. Η σχετική προσπάθεια συνεχίζεται, με στόχο την όσο το δυνατόν πιο πλατιά συμμετοχή συνδικαλιστικών οργανώσεων του κλάδου.

«Σε έναν κλάδο όπου οι επιχειρήσεις έχουν θησαυρίσει, καθώς καταγράφουν αυξημένη παραγωγή, φουσκωμένους τζίρους και ενισχυμένα κέρδη, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την επίθεση στο ωράριο, στο 5ήμερο και το 8ωρο, τις συνθήκες εντατικοποίησης, τις "ευέλικτες" εργασιακές σχέσεις, όπως η εργολαβική εργασία. Αντιμετωπίζουν τα νέα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης, που ήδη νομοθέτησε στο όνομα της πανδημίας τη δουλειά τις Κυριακές για το προσωπικό στις φαρμακαποθήκες, ενώ ετοιμάζει νέα επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Στη βάση αυτή, το Συνδικάτο εντείνει την προσπάθεια να συζητήσει με τα επιχειρησιακά σωματεία, απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη σύσκεψη και αναδεικνύει την ανάγκη για συντονισμό, κοινό αγωνιστικό βηματισμό και οργάνωση της διεκδίκησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων», σημειώνει ο Στ. Σταθουλόπουλος.

Κοινή ανακοίνωση από κλαδικά συνδικάτα στην Αττική

Κοινό κάλεσμα σε οργάνωση και αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με συντονισμό ανά κλάδο αλλά και σε όλη την Αττική, απευθύνουν 13 κλαδικά σωματεία.

Συγκεκριμένα, την ανακοίνωση - κάλεσμα συνυπογράφουν τα Συνδικάτα Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, Οικοδόμων Αθήνας, Φαρμάκου Αττικής, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Αττικής, Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Τύπου - Χάρτου, Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική Αττικής (ΣΕΤΗΠ), ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, τα Σωματεία Εργαζομένων Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών Αττικής (ΣΕΤΤΑ), Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Συστήματος Αττικής, η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) και ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.

«Δεν σκύβουμε το κεφάλι! Καμία αναμονή! Είναι η ώρα να βγούμε μπροστά!», είναι το μήνυμα που στέλνουν, ενώ καλούν τους εργαζόμενους: «Να μη δεχτούμε την επιδείνωση της ζωής μας! Να μη συνηθίσουμε με την καταστολή! Να ανατρέψουμε σχεδιασμούς και μέτρα!».

Τα σωματεία οργανώνουν το αγωνιστικό τους «παρών» σε κάθε αγώνα που ξεκινά, σε κάθε ανοιχτό μέτωπο πάλης, ενώ στρέφουν την προσοχή τους στην προετοιμασία απεργιακής απάντησης στο αντεργατικό νομοσχέδιο με τις «ανατροπές του αιώνα», που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βγάλει από το συρτάρι.

Καλούν σε μαζικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας«εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να ψηφίσει το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο», ενώ υπογραμμίζουν την ανάγκη για συντονισμό και οργάνωση αγωνιστικής κλιμάκωσης,«αξιοποιώντας κάθε κατάλληλη μορφή, προστατεύοντας την υγεία όσων συμμετέχουν, αλλά και προετοιμάζοντας απεργιακή απάντηση εάν η κυβέρνηση τολμήσει να φέρει νομοσχέδιο που καταργεί εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες που έχουν κατακτηθεί με πολύχρονους αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ