Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Πανεξόρμηση!

Με την ορμή από την επιτυχημένη πανεξόρμηση με το πρώτο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ για το 21ο Συνέδριο του Κόμματος, προετοιμάζουμε μαχητικά τη νέα μεγάλη προσπάθεια με το δεύτερο κείμενο, που θα κυκλοφορήσει με τον «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» και έχει θέμα: «Η σημερινή διεθνής πραγματικότητα. Το πολιτικό - στρατιωτικό πλαίσιο του σύγχρονου κόσμου. Η κατάσταση στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα και η δράση του ΚΚΕ. Οι εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην εγχώρια οικονομία και στο αστικό πολιτικό σύστημα».

Ολες οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ βρίσκονται «στο πόδι», με στόχο να φτάσει πάλι η εφημερίδα μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε χιλιάδες εργατικά - λαϊκά σπίτια, σε νέους και νέες. Οι μεγάλες δυνατότητες, που φάνηκαν από τη διακίνηση άνω των 65.000 φύλλων με το πρώτο κείμενο, αποτελούν «οδηγό» και βάζουν ψηλά τον πήχη για τη μεγάλη εξόρμηση με το δεύτερο κείμενο των Θέσεων της ΚΕ.

Το θέμα του άλλωστε προσφέρεται για να αναπτυχθεί μια πλούσια συζήτηση γύρω από όσα προβληματίζουν όλο και περισσότερους, ειδικά το τελευταίο διάστημα.

Οποιος αναρωτιέται για την ουσία των εξελίξεων και την ανάλυσή τους με επιστημονικά κριτήρια και μέθοδο, όποιος διαισθάνεται ότι η κατάσταση διεθνώς γίνεται όλο και πιο σύνθετη, ότι μπαίνουμε σε μια νέα φάση που χαρακτηρίζεται από συνολικότερες ανακατατάξεις στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα, όποιος διαπιστώνει ότι οι κίνδυνοι για το λαό μεγαλώνουν από τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ανταγωνισμούς, σίγουρα θα βρει πολλές απαντήσεις σ' αυτό το κείμενο.

Ολοι αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια συναντηθήκαμε μαζί τους σε μικρούς και μεγάλους αγώνες και διαπιστώνουμε ότι «στήνουν αυτί» στις παρεμβάσεις του Κόμματος, εκτιμούν την αταλάντευτη στάση του, την προσήλωσή του στην οργάνωση της πάλης κάτω και από τις πιο δύσκολες, πρωτόγνωρες συνθήκες.

Στόχος μας είναι να κουβεντιάσουμε ουσιαστικά. Να φωτιστούν οι πραγματικές αιτίες και αυτής της οικονομικής κρίσης, που οδηγεί σε νέες θυσίες τους εργαζόμενους. Να απαντηθούν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις σε σχέση με τα διάφορα μείγματα διαχείρισης. Να αναδειχθούν οι διεργασίες που συντελούνται στο αστικό πολιτικό σύστημα. Να κατανοηθεί ο χαρακτήρας των διεθνών ανταγωνισμών, το πλαίσιο δηλαδή μέσα στο οποίο ξεδιπλώνεται και η αντιπαράθεση της ελληνικής με την τουρκική αστική τάξη. Να αναδειχθεί η ουσία της αντιδραστικής διαχείρισης της πανδημίας από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, οποιασδήποτε απόχρωσης, να φωτιστεί ακόμα καλύτερα ότι το αστικό κράτος δεν είναι απλά «ανίκανο», αλλά εχθρικό για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, κάτι που αποτυπώνεται και στην κατάσταση των συστημάτων Υγείας σε όλο τον κόσμο.

Για να συμβάλουμε να κατασταλάξουν τα βασικά συμπεράσματα που θέτουν τα κείμενα και τα οποία μέσα από τις ίδιες τις εξελίξεις φωτίζουν τη «μεγάλη εικόνα».

Το γεγονός δηλαδή ότι το σημερινό σάπιο καπιταλιστικό σύστημα δεν διορθώνεται. Αντίθετα, όσο περισσότερο οξύνονται οι αντιφάσεις του, γίνεται πιο αντιδραστικό, πιο επιθετικό απέναντι στους λαούς, ενώ παράλληλα γίνονται και πιο δυσδιάκριτες οι διαφορές ανάμεσα στους πολιτικούς εκπροσώπους της αστικής τάξης. Οτι το κάλεσμα δράσης και αγώνα του ΚΚΕ, η πάλη για την προοπτική της εργατικής εξουσίας, της κοινωνικοποιημένης οικονομίας, της σοσιαλιστικής - κομμουνιστικής κοινωνικής οργάνωσης είναι η μόνη ρεαλιστική για τα συμφέροντα και τις σύγχρονες ανάγκες του λαού. Οτι σήμερα είναι αναγκαίος ο απεγκλωβισμός από τα διάφορα αντιλαϊκά σενάρια, η συμπόρευση, η κοινή δράση με το ΚΚΕ ευρύτερων εργατικών - λαϊκών δυνάμεων.

Η πλατιά διάδοση των Θέσεων και η διεξοδική μελέτη τους από χιλιάδες εργαζόμενους θα αποτελέσουν πολύτιμο στήριγμα στη δράση για το επόμενο διάστημα, στην ιδεολογικοπολιτική διαπάλη.

«ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ. ΝΟΥΣ - ΚΑΡΔΙΑ - ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ - ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ»: Με το σύνθημα αυτό του 21ου Συνεδρίου να ταξιδεύει σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε γειτονιά, δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό και στη νέα μάχη της πανεξόρμησης!



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ