Τρίτη 28 Σεπτέμβρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Δυναμώνει η απήχηση του καλέσματος σε μαζική συντονισμένη δράση

Μεγάλη σύσκεψη την Τρίτη 5 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στο γήπεδο Σπόρτιγκ

Διευρύνεται καθημερινά η απήχηση του καλέσματος σε κοινή δράση που απευθύνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις, για την απόκρουση της αντεργατικής πολιτικής, για να μείνει στα χαρτιά ο νόμος Χατζηδάκη και να βρεθεί στο προσκήνιο η διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων.

Το κάλεσμα αγκαλιάζεται ήδη από πλήθος οργανώσεων, μπροστά στην πλατιά σύσκεψη που θα γίνει την Τρίτη 5 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στο γήπεδο Σπόρτιγκ στην Αθήνα. Οι διοικήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων παίρνουν πρωτοβουλίες ώστε να φτάσει το κάλεσμα σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, στα κλαδικά συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες, να εκφραστεί η απήχησή του με μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη.

«Η μεγάλη μάχη που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη, με αποκορύφωμα τη μεγάλη απεργία που οργάνωσαν εκατοντάδες συνδικάτα στις 10 Ιούνη, αλλά και οι αγώνες των υγειονομικών και όλου του λαού για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας, των μαθητών και των φοιτητών ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους και οι δεκάδες κινητοποιήσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη για τη συνέχεια της δράσης μας», τονίζουν τα συνδικάτα που πήραν την πρωτοβουλία για το κοινό κάλεσμα συντονισμού και δράσης.

Διεκδικούν: Κατάργηση του νόμου - εκτρώματος Χατζηδάκη. Αυξήσεις στους μισθούς. Κανείς εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ. Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση του ν. Βρούτση - Αχτσιόγλου ως αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο. Οχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας. Επαναφορά της Κυριακής αργίας σε όλους τους κλάδους.

Οι υπογραφές μέχρι σήμερα

Το κάλεσμα μέχρι στιγμής υπογράφουν:

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής.

Οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων Ελλάδας, Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργατοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Λογιστών (ΠΟΛ), Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΟΕΦΣΕΕ), Συνταξιούχων ΙΚΑ (ΟΣΙΚΑ).

Τα Συνδικάτα Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Αττικής, Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο ΒΥΡΩΝ», Οικοδόμων Αθήνας, Κατεργασίας Ξύλου και Ναυπηγοξυλουργών Ν. Αττικής, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Υπαλλήλων Δήμου Περάματος, Μετάλλου Αττικής και Εργαζομένων Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, Τύπου και Χάρτου, Εργαζομένων Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Εργαζομένων «Forthnet - Netmed», Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα και Σχολεία Ειδικής Αγωγής, Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, ΟΤΑ Αττικής, Εργαζομένων «Tasty Foods», Εργαζομένων «ΦΑΓΕ», Εργαζομένων «EMFI» (ΕΒΓΑ), Εργαζομένων στην «Αθηναϊκή Ζυθοποιία», Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), Εργαζομένων στην Επιχείρηση «Cosmote - e-Value» Αττικής, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ), Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας, Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Πειραιά, Καθαριστών - Καθαριστριών Ν. Αττικής, Χρηματοπιστωτικού Αττικής, Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας, Εργαζομένων στη «Μέλλον», Εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Θριάσιο», Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Εργαζομένων στη «First Data», Γυμναστών και Προπονητών Ν. Αττικής, Φαρμάκου - Καλλυντικού Ν. Αττικής, Εργαζομένων Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά, Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη», Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Ελαιουργοσαπουνοποιείων και Προσωπικού Χημικής Βιομηχανίας Ν. Αττικής, Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα Αττικής και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ