Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Συντονιζόμαστε για να σημάνουμε ξεσηκωμό!

Την Τετάρτη 5 Οκτώβρη στο Σπόρτιγκ η μεγάλη σύσκεψη για την οργάνωση της απεργιακής μάχης

Κάλεσμα συντονισμού για να σημάνει ξεσηκωμός απευθύνουν σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αττικής εργατικά συνδικάτα, με τη σύσκεψη που οργανώνουν την Τετάρτη 5 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στο γήπεδο του Σπόρτιγκ.

«Να μη μείνει χώρος δουλειάς που δεν θα έρθει σε επαφή με τα συνδικάτα, μέσα από περιοδείες, Γενικές Συνελεύσεις και συσκέψεις για την προετοιμασία κινητοποιήσεων που θα κλιμακώνονται μέχρι την πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 9 Νοέμβρη», σημειώνουν τα σωματεία που υπογράφουν μέχρι στιγμής το κάλεσμα. Και προσθέτουν:

«Η ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων από τα μονοπώλια της Ενέργειας, η ακρίβεια που δεν έχει ταβάνι, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τις τρύπιες επιδοτήσεις της κυβέρνησης ή από μια άλλου είδους "προσαρμογή" που θα συνεχίσει να ματώνει τους εργαζόμενους.

Οσο θα υπάρχουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, θα ακούγονται όλο και πιο συχνά κυβερνητικές κραυγές "πλήρωνε για να μην πεθάνεις". Οσο θα ενισχύονται και θα φοροαπαλλάσσονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τόσο θα γεμίζουν τα άδεια πορτοφόλια του λαού με νέες υποσχέσεις για επενδύσεις, ομαλότητα και ανάπτυξη.

Η απληρωσιά, η δουλειά χωρίς όριο, τα εκατοντάδες εργατικά "ατυχήματα", η εμπορευματοποίηση των πάντων δεν είναι φυσικά φαινόμενα. Είναι το αποτέλεσμα των αντεργατικών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων πάνω στο δικαίωμα του εργαζόμενου να δουλεύει σαν σύγχρονος άνθρωπος και όχι σαν σκλάβος του Μεσαίωνα.

Δεν προσαρμοζόμαστε. Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε!

Η μεγάλη μάχη που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη, οι αγώνες των υγειονομικών, των λιμενεργατών, των διανομέων, των μεταλλωρύχων, των εργαζομένων στην Ενέργεια, των φοιτητών, των συνταξιούχων, και οι εκατοντάδες κινητοποιήσεις σε κλάδους και χώρους δουλειάς, αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη για τη συνέχεια της δράσης μας.

Η προσπάθεια να περάσει στη συνείδηση του εργάτη ο φόβος με την επιβολή της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας στα συνδικάτα, με τους απεργοκτόνους νόμους, με το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων, τον αυταρχικό περιορισμό της λειτουργίας τους, τις διώξεις σε αγωνιστές εργαζόμενους, δεν μπορεί και δεν μένει αναπάντητη.

Η ελπίδα βρίσκεται στον συντονισμό για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους, ενάντια στην ακρίβεια που επιβάλλουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενάντια στη φτώχεια για να πλουτίζουν μια χούφτα πλουτοκράτες».

Τα σωματεία καλούν σε μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη «για να αξιοποιήσουμε την πείρα μας από την οργάνωση των αγώνων μπροστά στη νέα μεγάλη μάχη που θα δώσουμε στις 9 Νοέμβρη. Να αποτελέσει η σύσκεψη ορμή για όλα τα κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία για να πάρουν την απεργία στα χέρια τους, όπως η αντίστοιχη που έγινε στον ίδιο χώρο έναν χρόνο πριν, στις 5 Οκτωβρίου 2021, και η οποία έδωσε ώθηση να αναπτυχθούν μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις, κλαδικοί αγώνες με μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, που οδήγησαν σε θετικά αποτελέσματα, συνέβαλε στον συντονισμό της δράσης, να μείνουν ανενεργοί οι αντεργατικοί νόμοι».

Τα σωματεία διεκδικούν φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλο τον λαό, αυξήσεις στους μισθούς και να μη μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών. Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων, που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Επίσης, σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, επαναφορά της Κυριακής αργίας σε όλους τους κλάδους.

Στη σύσκεψη καλούν μέχρι στιγμής: Το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων, το Συνδικάτο OTA, το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, το κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org