Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΥΓΕΙΑ
Μπαράζ παραιτήσεων λόγω των άθλιων εργασιακών συνθηκών για τους υγειονομικούς

Από την κινητοποίηση στο ΠαΓΝΗ
Από την κινητοποίηση στο ΠαΓΝΗ
Οι απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο δημόσιο σύστημα Υγείας, με ευθύνη της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, έχουν οδηγήσει το τελευταίο διάστημα σε μπαράζ παραιτήσεων γιατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες μέρες παραιτήθηκε και ο ένας από τους 3 εναπομείναντες παιδοψυχίατρους της Παιδοψυχιατρικής κλινικής στο ΠαΓΝΗ, με αποτέλεσμα οι δύο εναπομείναντες να λειτουργούν σε εφημερία δεκαπενθήμερου.

Υπενθυμίζεται ότι η Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠαΓΝΗ εξυπηρετεί οικογένειες από όλους τους νομούς της Κρήτης, ενώ συχνά είναι τα περιστατικά που προσέρχονται από νησιά του Αιγαίου, καθώς υπάρχει παντελής έλλειψη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Από τον Γενάρη του 2015, που ξεκίνησαν οι νοσηλείες στην Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠαΓΝΗ έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 500 νοσηλείες παιδιών και εφήβων. Τουλάχιστον 2.500 παιδιά και έφηβοι έχουν εκτιμηθεί από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία της κλινικής, ενώ αυξάνονται διαρκώς τα αιτήματα για ιατρική γνωμάτευση και παρακολούθηση.

Η συγκεκριμένη κλινική είναι η μοναδική δομή στην Κρήτη που υποδέχεται παιδοψυχιατρικά περιστατικά με εισαγγελική εντολή, γεγονός που, σε συνδυασμό με την ανυπαρξία δομών φιλοξενίας παιδιών και εφήβων που χρήζουν εξειδικευμένης φροντίδας, δημιουργεί εκρηκτική κατάσταση. Οι θέσεις φιλοξενίας είναι ελάχιστες, με αποτέλεσμα να καθίσταται σχεδόν αδύνατο να βρεθεί κενή θέση για κάποιο παιδί ή έφηβο που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Τρίτη, σε κινητοποίηση προχώρησαν το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠαΓΝΗ, η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ηρακλείου, η Ενωση Γονέων Μαθητών δήμου Ηρακλείου, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κοινωνικών Λειτουργών Κρήτης, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου, μετά από την πρωτοβουλία της Ομάδας Γυναικών Ηρακλείου της ΟΓΕ ενάντια στην υποβάθμιση του ΚοιΚεΨΥΠΕ (Κοινοτικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων) και της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠαΓΝΗ.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να στελεχωθεί άμεσα το ΚοιΚεΨΥΠΕ με όλο το αναγκαίο προσωπικό ώστε να καλύπτει τις ανάγκες σε Πρωτοβάθμια Φροντίδα Ψυχικής Υγείας, την ενίσχυση της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠαΓΝΗ με μόνιμο προσωπικό και κατάλληλους χώρους, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις δομές Ψυχικής Υγείας ενηλίκων αλλά και παιδιών για να καλύπτονται οι ανάγκες όλου του λαού δωρεάν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ