Παρασκευή 23 Σεπτέμβρη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Παρέμβαση στο λιμάνι για την ακρίβεια στα εισιτήρια των πλοίων

Μείωση των τιμών των εισιτηρίων στα πλοία οι οποίες μέσα σε ελάχιστο διάστημα αυξήθηκαν δύο φορές φτάνοντας το 30% και συνολικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων και του λαού από την ακρίβεια, απαίτησε το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου με παρέμβασή του χτες το απόγευμα στο λιμάνι της πόλης, καλώντας σε κλιμάκωση της πάλης το επόμενο διάστημα και με την 24ωρη απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Οπως επισημάνθηκε, το κόστος πλέον για μια τετραμελή οικογένεια με παιδιά άνω των 5 ετών, πήγαινε - έλα στο νησί από Κυλλήνη, χωρίς αυτοκίνητο, φτάνει τα 100 ευρώ (χωρίς να υπολογίζονται άλλα έξοδα), όταν καθημερινά οι ανάγκες μετακίνησης είναι μεγάλες.

Την ίδια ώρα, από την έναρξη της πανδημίας και μετά, απ' τα ληστρικά εισιτήρια που πληρώνει ο λαός του νησιού, την άγρια εκμετάλλευση των ναυτεργατών και με τις πλάτες των ενισχύσεων για τους εφοπλιστές από τη σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ στα «βήματα» των προηγούμενων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κ.ά.), η εφοπλιστική εταιρεία «Levante Ferries», που εκμεταλλεύεται τη γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης (όπως και αυτή της Κεφαλονιάς), έχει αγοράσει άλλα δύο πλοία, ενώ επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στο Αιγαίο στοχεύοντας να ανοίξει τη γραμμή Θεσσαλονίκης - Σμύρνης.

Πρόκειται για ζητήματα που τέθηκαν στη χτεσινή παρέμβαση στα πλοία, όπου απ' τη διοίκηση του ΕΚ Ζακύνθου έγινε ενημέρωση στους επιβάτες αλλά και στον λαό με πανό, ντουντούκες και ανακοινώσεις, όπως και στους ναυτεργάτες.

Σήμερα, Παρασκευή, ο συνδικαλιστικός φορέας καλεί σε συγκέντρωση στην Αγία Παρασκευή Βολιμών στις 8 μ.μ.

Στην Κεφαλονιά, το Εργατικό Κέντρο πραγματοποιεί πλατιά σύσκεψη την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία του στο Αργοστόλι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ