Τετάρτη 3 Φλεβάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Παρέμβαση σωματείων ενάντια σε απαράδεκτες πρακτικές

Τις απαράδεκτες πρακτικές που πήγε να εφαρμόσει η «Vodafone» στο τμήμα Vdsl Sales, με τους εργαζόμενους να απασχολούνται και Σάββατα (ως 6η εργάσιμη με 5ήμερη σύμβαση) και να «πληρώνονται» με... ticket restaurant αντί για μισθό, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής (ΣΕΤΗΠ) και το Σωματείο Εργαζομένων σε «Vodafone - 360 Connect» και λοιπές θυγατρικές.

Τα Σωματεία πραγματοποίησαν τηλεφωνική παρέμβαση στους προϊστάμενους και στον υπεύθυνο Προσωπικού, «απαιτώντας να μη διανοηθούν να εφαρμόσουν την συγκεκριμένη πρακτική». Η εργοδοσία, ύστερα από διάφορες παλινωδίες, ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να ισχύει το μέτρο της πληρωμής με αυτόν τον τρόπο.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι είχαν ήδη δουλέψει τέσσερα Σάββατα ως 6η μέρα και όπως αναφέρουν τα σωματεία «σε 5ήμερη σύμβαση, η απασχόληση επιπλέον μέρας (6η εργάσιμη) πληρώνεται με προσαύξηση ημερομισθίου είτε δίνεται ρεπό μέσα στη βδομάδα».

Τα Σωματεία αναφέρουν ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία κάνει προσπάθεια να προλειάνει το έδαφος για να χτυπήσει ό,τι απέμεινε από δικαιώματα. Φαίνεται ζήλεψαν τις πρακτικές της "Teleperformance" να πληρώνει τις υπερωρίες με κουπόνια (...). Δεν θα ανεχτούμε να μας γυρίσουν στον μεσαίωνα. Ιδιαίτερα τώρα, με την καθολική εφαρμογή της τηλεργασίας, προσπαθούν να το αξιοποιήσουν μεταξύ άλλων για να ξεσαλώσουν! Βγαίνουμε μπροστά για κάθε ζήτημα! Ερχόμαστε σε επαφή με τα Σωματεία μας, επιχειρησιακό και κλαδικό. Κανένας δεν είναι μόνος του απέναντι στην εργοδοσία!».

Στην κατεύθυνση αυτή, το Σωματείο Εργαζομένων σε «Vodafone - 360 Connect» και λοιπές θυγατρικές καλεί σε Γενική Συνέλευση το Σάββατο 6/2, στις 12 το μεσημέρι στο Συνδικάτο Οικοδόμων. «Η δύναμή μας», τονίζει, «είναι στον αγώνα και τη διεκδίκηση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ