Τρίτη 26 Γενάρη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Ζυμώσεις ενόψει των πρόωρων εκλογών

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Ενόψει των νέων πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 24ης Μάρτη, στο Ισραήλ, υπάρχουν έντονη κινητικότητα και ζυμώσεις μεταξύ μικρότερων και μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων. Ο ηγέτης του δεξιού Λικούντ και πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ανακοίνωσε (παρά την αντίθετη γνώμη του γενικού εισαγγελέα, Αβιχάι Μπάντελμπλιτ) νέο πακέτο οικονομικών μέτρων για στήριξη ανέργων, λαϊκών νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων επιδιώκοντας προφανώς να αλιεύσει ψήφους ενώ αξιοποιεί και τον μαζικό εμβολιασμό (έχει εμβολιαστεί το 25% του πληθυσμού), στον οποίο, όπως καταγγέλλεται, οι Παλαιστίνιοι έχουν αποκλειστεί.

Στους σοσιαλδημοκράτες Εργατικούς εξελέγη πρόεδρος την Κυριακή, με το 77% των ψήφων, η δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Χαάρετζ» Μεράβ Μιχαέλι, που φιλοδοξεί να συσπειρώσει το άλλοτε κυβερνητικό κόμμα. Εκανε εκκλήσεις για επιστροφή των πολλών στελεχών που έφυγαν εδώ και πολλά χρόνια.

Την Κυριακή, ο Αραβας βουλευτής από την «Ενιαία Αραβική Λίστα» Σάμι Αμπού Σαχαντέχ ανεδείχθη αρχηγός του κόμματος Μπάλαντ (γνωστό και ως Εθνική Δημοκρατική Συμμαχία που ιδρύθηκε το 1995) παίρνοντας τις 230 ψήφους έναντι 159 που πήρε ο απερχόμενος επικεφαλής του Μπάλαντ, Μτανές Σιχαντέχ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ